Det har gått 19 måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra familiens bolig på Fjellhamar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hagens barn kommer med sterke anklager mot politiet i brev

I et hittil ukjent brev skrevet av et av barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen, får politiet sterk kritikk for flere forhold.

 • VG / NTB

Det skriver TV 2.

Brevet, som ble skrevet i oktober i fjor, ble vurdert sendt til Riksadvokaten. Dette skjedde imidlertid ikke fordi familien opplevde å ha fått forsikringer om at Tom Hagen ikke var mistenkt for å være tilknyttet forsvinningen.

I brevet som TV 2 har fått tilgang til, hevdes det blant annet at politiet, angivelig ved en feil, har gitt seg ut for å være Tom Hagen og at de har kommunisert med motparten i strid med familiens ønsker.

Barna anklager også politiet for å ha avlyttet telefonene deres mot deres vilje. Det hevdes i tillegg at politiet har vridd på opplysninger som barna har gitt i avhør.

Har vært kritiske

I fjor sommer ble barna utspurt om foreldrenes ekteskap i lange avhør. Siden har de ikke blitt avhørt. Politiet har spurt om nye avhør av alle tre i forbindelse med pågripelsen av Tom Hagen, men barna har ikke ønsket å bidra.

Hagen-barna har vært kritiske til politiets håndtering av Lørenskog-saken. De har tidligere uttalt at de er helt overbevist om at faren ikke har noe med morens forsvinning å gjøre, og har vært bekymret for at politiet kaster bort verdifull tid ved å etterforske feil mann.

– Mine klienter ber innstendig om at saken etterforskes bredt for hva den er: nemlig ikke en drapssak hvor Tom Hagen er den skyldige, men en sak hvor deres mor forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018, sa Hagens-barnas bistandsadvokat Ståle Kihle til VG etter at Tom Hagen ble løslatt.

– Forstår at familien opplever det som krevende

Øst politidistrikt er blitt forelagt anklagene og kritikken som fremgår i brevet. I en epost til kanalen skriver politiadvokat Haris Hrenovica blant annet følgende:

«Helt fra starten har vi hatt en bred etterforskning med flere ulike hypoteser. Det er bevismaterialet som til enhver tid styrker og svekker hypotesene. Politiet forstår at familien opplever etterforskningen som krevende, særlig i den fasen vi er i nå.»

Han understreker at politiet er i en fase av etterforskningen der det er begrenset hva de kan kommentere og at de ikke ønsker å ha en dialog med de pårørende gjennom mediene.

Mer om

 1. Anne-Elisabeth Hagen
 2. Etterforskning
 3. Tom Hagen
 4. Politiet

Flere artikler

 1. Avviser «tunnelsyn»-kritikk: Politiet ber familien bidra

 2. Lørenskog-saken: Slik svarer politiet på kritikken

 3. Tom Hagen i vitneavhør: Avfeide sjalusi og hevn som motiv

 4. Bistandsadvokaten om Hagen-barna: Avventende til nye avhør

 5. Polititeori om Hagen-forsvinningen: Derfor er huset åsted for drap

Fra andre aviser

 1. Forsvinningssaken: Kidnappingsteorien er ikke lagt bort, men politiet mener drapshypotesen er styrket

  Aftenposten
 2. Politiet svarer på kritikken fra Hagen-familien: – Denne saken vil bli evaluert av flere

  Aftenposten
 3. Hagen-familien kritisk til politiets etterforskning – vil ikke avhøres på nytt

  Aftenposten
 4. Politiet: – Har et klart bilde av Tom Hagens motiv

  Aftenposten
 5. Politiet holder på Tom Hagens bolig og hytte – forsvareren tar beslutningen til retten

  Bergens Tidende
 6. Tysk statsadvokat har skrevet brev til Madeleine McCanns foreldre

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder