SMELTER: Nedsmeltingen av isen går nå så fort at Arktis vil bli liggende i åpen sjø innen 30 år, advarer ledende klimaforskere. Hva kan vi gjøre for å redusere klimagassutslippene som er årsak til nedsmeltingen? Foto: AP

Hva vil du gjøre for miljøet?

(VG Nett) Har du noen tips til hvordan vi kan redusere utslippene våre? Hva har du tenkt til å gjøre selv?

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Nederst i artikkelen kan du komme med dine innspill.

Verdens årlige klimagassutslipp er på anslagsvis 30 milliarder tonn. For å finne ut hvor stor del av utslippene du selv står for, har VG Nett utviklet Klimatesten. Ta testen her!

Over 30 000 VG Nett-lesere har allerede tatt testen og over 2000 av disse har lovet å redusere sine klimautslipp. Noen med 50 prosent og andre med bare en prosent. Men alle monner drar.

Ved å for eksempel å fly mindre, senke innetemperaturen og spise mindre kjøtt, kan du redusere ditt eget klimagassutslipp.

Frp-leder Siv Jensen har tatt Klimatesten og fikk vite at hun slipper ut 4843 kilo klimagasser i året.

Hun mener vi kan foreta mange enkle grep for å spare miljøet.

- Vi har svært mye å gå på. Blant annet når det gjelder kildesortering og krav til emballasje. Hvorfor skal det være en stor pappkartong rundt Grandiosa-pizzaen jeg kjøper på butikken? spør Jensen.

Har du store eller små tips til hvordan vi kan redusere utslippene våre? Hva har du selv tenkt til å gjøre? Fortell under!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder