- Vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier ordføreren

VIL TA GREP: Oslo-ordfører Fabian Stang vil at jenter i Oslo skal kunne føle seg trygge. FOTO: ESPEN BRAATA

Fabian Stang vil ikke la alle asylsøkere gå fritt

Voldtektsbølgen i hovedstaden krever dramatiske grep, mener Oslo-ordfører Fabian Stang. Nå høster han og byrådet i Oslo kritikk for sommel i voldtektsbekjempelsen.

Artikkelen er over åtte år gammel

Hittil i år er det registrert 48 overfallsvoldtekter i hovedstaden. Så sent som forrige helg ble en kvinne voldtatt i Slottsparken. Politiet har nå satt inn ekstratiltak. Hver helg ut julebordsesongen skal 20 ekstra politifolk ut i gatene i Oslo.

- Det er rett og slett forferdelig at jenter i denne byen utsettes for det jeg kaller en livslang krenkelse, sier Fabian Stang (H) til Aftenposten.

Vil ha debatt

Nå vil han ha en debatt om alle asylsøkere, uansett status på søknaden, skal ha full tilgang til samfunnet.

- Vi skal ikke sette folk i fengsel før de har gjort noe galt, heller ikke ulike grupper asylsøkere. Og lukkede mottak vil jo innebære det. Men i en så ekstrem situasjon som vi opplever nå, må vi kunne diskutere om vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier Fabian Stang (H) til Aftenposten.

Kronikk: Voldtekt raserer familier

- Jeg er redd at tiden er moden for å se på en form for begrensning av bevegelsesfriheten, selv om det sitter langt inne for meg, sier Stang.

Les også: Flere voldtekter i Oslo enn i København og Stockholm

Byrådet somlet

Statssekretær Astri Aas-Hansen (Ap) i Justisdepartementet er glad byrådet endelig tar grep, men mener det har tatt for lang tid. Allerede for ett år siden ga Justisdepartementet Oslopolitiet i oppdrag å lage en plan for bekjempelse av voldtekter i Oslo.

- Byrådet erkjenner nå at forebygging av voldtekt handler om mer enn bare politi. For en plan med kun politiets virkemidler ville blitt for snever. Derfor ba jeg politiet om å få med kommunen selv om resultatet var at handlingsplanen ble forsinket, sier hun til Aftenposten.no.

Kilde: VG Nett/ NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder