Bildene fra flyplassen i Haugesund viser også hvordan Mette-Marit bestemt vifter bort Haakons hånd da han vil forsøke å roe henne ned.

Fly forbannet!

Mette-Marits flyskrekk verre enn noen gang

HAUGESUND/OSLO (VG) Kronprinsesse Mette-Marit sprakk av sinne etter flyturen til Haugesund i går. Hun raste mot både Kronprinsen og sin egen sekretær.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Kronprinsessen arbeider fortsatt med å bli kvitt sin flyskrekk. Hun ber om pressens forståelse for at fotografene ikke bidrar til å minske flyskrekken ved å ta bilder av henne inne i kabinen, sier informasjonssjef Wenche Rasch på Slottet.

Mette-Marit hadde med egen psykolog på flyet fra Oslo til Haugesund for å dempe flyskrekken. Likevel skulle turen bli et mareritt for henne.

Mistet kontrollen

Hun mistet helt kontrollen over seg selv da hun hørte fotoapparatet til Scanpix-fotograf Knut Falch like før hun skulle forlate flyet.

Kronprinsessen reagerte med å bråsnu da hun hørte klikket. Hun gikk tilbake mot Falch for å lekse opp for ham.

Scanpix-fotografen vil ikke kommentere hva som skjedde etter den 50 minutter lange flyturen med SK 1385 i går formiddag.

Mette-Marits sinne var uansett ikke over med utbruddet inne i kabinen.

Da hun kom ut på flytrappen, var hun fortsatt så sint at hun ikke klarte å beherske seg.

Dermed ble en rekke mennesker vitne til de kongelige gjestenes svært utradisjonelle ankomst.

Først nederst i flytrappen klarte hun å samle seg til å smile og vinke til menneskene som var kommet for å ønske det prominente reisefølget velkommen.

Opptrinnet ble også fanget av et fjernsynskamera, og vist på TVNorges nyhetssendinger i går kveld.

Profesjonell hjelp

Kilder VG har snakket med sier at Kronprinsessens redsel for å fly er så sterk at hun nå har med sin egen psykolog for at hun i det hele tatt skal klare å gjennomføre flyturer. Selv på den korte strekningen mellom Oslo og Haugesund i går måtte Mette-Marit ha med profesjonell hjelp.

VG kjenner til at Kronprinsessen får så sterke angstanfall om bord i fly at hun får problemer med å styre følelsene.

Før jul var det VG-fotograf Jan Johannessen som fikk føle Kronprinsessens vrede. Uvitende om Mette-Marits ønske om ikke å bli avbildet i forbindelse med flyreiser, fotograferte han henne i Stavanger før avgang til Newcastle.

- Vi retter en innstendig bønn til pressen om å ta hensyn til Kronprinsessens angst i forbindelse med flyreiser, sier Rasch.

Etter planen skal Mette-Marit snart ut og fly igjen. Neste uke skal kronprinsparet til Tromsø, og i slutten av måneden reiser de med resten av kongefamilien til Amsterdam for å delta i det nederlandske kronprinsbryllupet.

I februar kommer den virkelige ildprøven: Kronprinsparet har varslet at de vil ta den lange turen til Salt Lake City i USA for å følge deler av det olympiske programmet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder