STO SAMMEN DA: Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre holdt sammen pressekonferanser i januar for å orientere om Giske-saken, her på møterom Brundtland på Aps partikontorer på Youngstorget i Oslo. Foto: Hallgeir Vågenes

Stenseng taus om Støres Giske-dom

Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre skal være rykende uenige om dommen som partiledelsen har felt over varslene om seksuell trakassering mot tidligere nestleder Trond Giske.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

VG har gjentatte ganger torsdag kveld spurt Stenseng om hun er enig i, og stiller seg bak, konklusjonene til Støre i varslingssakene mot Giske.

Stenseng har ikke besvart noen av VGs henvendelser.

Støre konkluderte torsdag, på vegne av partiet, med at Giske «i flere av tilfellene har vært brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering».

Stod sammen

Fra Giske-saken spede begynnelse har Støre gang på gang understreket at Kjersti Stenseng og han sammen håndterer varslingssakene mot Giske.

les også

Kilder til VG: Støre forsvarte varslere – ble skjelt ut av Stenseng i Ap-møte

De to har også sammen holdt to pressekonferanser hvor de, side om side, har orientert om siste utvikling i saken.

Men torsdag skal de to, som sammen med nestleder Hadia Tajik nå utgjør partiledelsen, ha røket uklare.

Ifølge TV 2 skal Stenseng og Støre være sterkt uenige om hvor mange av varslene det skal konkluderes med brudd på reglene om seksuell trakassering i.

Støre skal mene at Giske har brutt retningslinjene i minst fem saker, mens Stenseng mener tallet er lavere, ifølge kanalen. VG har ikke fått bekreftet dette.

Ap-ledelsen stenger ute ansatte fra landsstyremøtet

Opphetet krangel

TV 2 melder også at dette skal ha ført til en opphetet krangel mellom Støre og partisekretæren torsdag ettermiddag: Stenseng ønsket å gi Giske mer tid, men Støre satte foten ned.

Men i en tekstmelding til VG slår Jonas Gahr Støre fast at han ikke trengte Kjersti Stensengs godkjennelse for å konkludere:

«Dette er en beslutning sentralstyret ba meg konkludere, og den endelige beslutningen er således min. I disse sakene har jeg jobbet tett med partikontoret og Kjersti Stenseng, og med partiets advokat!, skriver Støre.

Giskes advokater kritiske til Arbeiderpartiets varslerhåndtering

Advokat advarte Ap

Trond Giskes advokat Frode Sulland sier han har advart Ap-ledelsen mot å konkludere i sakene mot Giske nå:

– Jeg er ikke kjent med de interne diskusjonene, men vi ga beskjed seinest i går kveld til Aps advokater om at de ikke burde konkludere i saken før Trond Giske har fått gitt sin versjon. Det har vi sagt i mange omganger, men det har det vært lite forståelse for, sier Frode Sulland til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder