SIKTET: Den ungarske mannen ble fanget opp av overvåkningskamera da han tok ut penger fra DnBs minibank i Storgata i Molde natt til lørdag 23. juni. Nå er han pågrepet i Frankrike.
SIKTET: Den ungarske mannen ble fanget opp av overvåkningskamera da han tok ut penger fra DnBs minibank i Storgata i Molde natt til lørdag 23. juni. Nå er han pågrepet i Frankrike.

Politiet mener ungarer fabrikkerte bevis mot siktet ektepar i Molde

INNENRIKS

En 37 år gammel ungarer som tidligere var savnet i Norge, er pågrepet i Frankrike. Politiet mener han har fabrikkert bevis mot et ektepar i Norge.

Publisert: Oppdatert: 11.07.18 10:50

Ekteparet i 40-årene ble pågrepet av politiet i Møre og Romsdal i juni og ble siktet for frihetsberøvelse.

– I etterkant av pågripelsen av ekteparet, har den videre etterforskningen gitt politiet skjellig grunn til mistanke om at ungareren selv har fabrikkert bevis i saken for å pådra ekteparet straffansvar, opplyser politiet i en pressemelding.

Ungareren er siktet for uriktig anklage. Han sitter for tiden i fengslig forvaring i Frankrike. Norsk politi har begjært ham utlevert.

– Inntil politiet i Molde har kontroll på de etterforskningskritt som skal foretas i Frankrike, og videre i Norge, har vi av hensyn til den videre etterforskningen behov for å være tilbakeholdne med ytterligere opplysninger i saken, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen.

Ekteparet har fremdeles status som siktede i saken om frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. De ble ble varetektsfengslet i fire uker, men de ble løslatt da den savnede dukket opp i Frankrike.

Politiet har hatt en en omfattende etterforskning av saken, som ble trappet betydelig opp da ekteparet ble pågrepet i juni. I tillegg til etterforskere fra Molde og Ålesund, har Kripos sendt taktisk og teknisk bistand.

Ekteparet har nektet straffeskyld i saken.

Siktelse av ekteparet ble tatt ut på bakgrunn av bevis politiet satt med i juni, da den ungarske statsborgeren ikke møtte opp på jobb og ble meldt savnet. Han var meldt savnet frem til han ble pågrepet i Frankrike.