Ford skal vrake 400 norske el-biler

INNENRIKS

Bilprodusenten Ford skal destruere 400 elektriske Think-biler produsert i Norge, verdt titalls millioner kroner.

  • NTB
Publisert:

Over 400 norske Think-biler står klare til destruksjon i delstaten California i USA. Ford Motor Company som tidligere var eier av Think, har bestemt seg for å vrake samtlige biler som ble sent til USA og Storbritannia for noen år siden, skriver Dagbladet.no.

El-bilene er fullt kjørbare, og er her hjemme verdt mellom 90.000 og 130.000 kroner på bruktmarkedet. Samtidig står i overkant av 200 potensielle el-bilkjøpere på venteliste i Norge. Men ifølge Ford er det uaktuelt å sende bilene over fra California.

- Dette er helt uforståelig. Vi har bruk for bilene i Norge. Det er ventetid på det norske markedet for å få el-bil. Da blir det svært underlig at de norskproduserte el-bilene destrueres i California. Jeg stiller meg uforstående til Fords beslutning, sier samferdselsminister Torild Skogsholm (V).

Informasjonssjef Jan Johansson i Ford Norge sier at beslutningen om å destruere de norske el-bilene ble tatt for lenge siden. Ford vil heller satse på hydrogendrevne biler, sier han.

Pressetalsmann Michael Eimstad i Think Nordic, som i dag eies av selskapet Kamkorp Microelectronics, beklager Fords beslutning. Men han tror at Thinks nye eiere vil få nye el-biler på markedet i løpet av neste år.