BRANN: Det brenner på loftet i en leilighet på Tøyen i Oslo. Foto: VG-tipser

20 evakuert etter brann i toppetasje i boligblokk

Det har brent i toppetasjen av en bygning på Grønland i Oslo. Brannen er nå slukket. Flere er evakuerte, og må finne et annet sted å sove i natt.

Artikkelen er over ett år gammel

Politiet meldte om at brannen var slukket klokken 04:00 natt til søndag. De fikk først melding om brannen klokken 01:41. Totalt 20 personer er evakuert fra bygningen, og ingen er skadet.

De evakuerte kan ikke flytte inn i sine leiligheter igjen i natt. Politiet etterforsker brannen, melder de på Twitter.

Det er to oppganger som ligger ved siden av hverandre, og i den tilliggende oppgangen har en del personer blitt evakuert, opplyser operasjonsleder Tor Guldbrandsen til VG.

– Flere av leilighetene har fått for store skader til at man kan bo der i natt.
Jeg kjenner ikke omfanget av skadene nå.

Det er fjerde og femte etasje som for øyeblikket blir beregnet som ubeboelige.

– Vi holder fortsatt på på stedet. En bil vil iallfall være der noen timer til for å jobbe med etterslukking og kontroll. Det er mest sannsynlig brann, røyk og vannskader det er snakk om, sier vakthavende i Oslo brann- og redningssentral, Morten Brattli, når VG snakker med han i 9-tiden søndag morgen.

Når kan beboerne flytte inn igjen?

– Det vet vi ikke ennå, sier Brattli.

Brannvesenet har jobbet med å forhindre spredning mot to tilliggende oppganger, opplyste Tor Guldbrandsen i Oslopolitiet til VG klokken 02:40. Det er brannskiller mellom oppgangene i bygården, men ikke på loftet. I den oppgangen som brenner, startet brannen på loftet.

Brannen i Urtegata har også ført til evakuering av Comfort Hotel Grand Central i Oslo.

Like før klokken tre natt til søndag, rykket politiet også ut til meldinger om røykutvikling ved hotellet. Hotellet iverksatte evakuering.

Men da politiet kom frem, viste det seg å ikke være brann, men røyk som hadde kommet inn i ventilasjonsanlegget fra brannen i Urtegata på Tøyen. Gjestene ble sluppet inn igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder