FUNNET DREPT: Her fraktes den avdøde ut av privatboligen i Sandnes søndag. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Drapssiktet skal ha blitt heiet frem på nettforum

Den drapssiktede mannen i Sandnes ble i forkant av drapet søndag heiet frem av deltagere på et nettforum, skriver Stavanger Aftenblad.

andreas.lof@ntb.no

VG skrev julaften at siktede har forklart i avhør at han postet innlegg om drapshandlingen både før og etter drapet. Han har erkjent drapet.

Tre dager før drapet, 20. desember, ba den siktede forumsdeltakerne følge med klokken 3 natt til søndag lille julaften, ifølge Stavanger Aftenblad. «Jeg har en julegave til dere», skrev han, og la til hvem, hvordan og hvorfor han skulle drepe, men at han først trengte å drikke seg til mot.

Naboer om drapet: – Skremmende

Rundt klokken 3.20 den natten skrev de anonyme deltakerne blant annet «lykke til!» og «gjør det, feiging!» skriver avisen. Flere oppfordret ham til å ta bilder eller streame drapet. Da la han ut bilde av gjenstanden han ønsket å drepe med, før han rundt klokken 4.30 ba deltakerne ønske ham lykke til.

les også

Mann i 20-årene erkjenner drap i Sandnes

– Hvis dette er ekte, har vi drevet en mann til drap, skriver en av deltagerne.

Klokken 4.50 skrev mannen at drapet var gjennomført, og la ut et bilde av det angivelige åstedet.

Fire ukers varetekt

Den døde ble funnet i bydelen Austrått søndag morgen, sørøst for Sandnes sentrum, etter at mannen selv ringte politiet. Drapet skal ha skjedd i underetasjen, der det bor flere leietakere, og det var skader på døra i leiligheten.

Mannen som er siktet for drapet, er varetektsfengslet i fire uker. Han har erkjent drapet, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Den drepte mannen ble obdusert mandag. Politiet sier drapsofferet fortsatt ikke er formelt identifisert, selv om de har en formening om hvem det er.

Politiet vil heller ikke si noe mer om hva slags forbindelse det er mellom de to mennene i saken, men framholder at de mener det er en relasjon mellom dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder