NRK tapte mot Bastesen

INNENRIKS

Det var en fornøyd Steinar Bastesen som i Oslo byrett i dag ble tilkjent en erstatning på 100.000 kroner i oppreisning fra NRK.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:22

Etter en avveining mellom ytringsfriheten og personvernet, fant retten at beskyldningene fra Watson var ærekrenkende på rettsstridig måte.

- Jeg er fornøyd med dommen. Den viser at det finns grenser for hva pressen kan si og skrive om stortingsrepresentanter, og spesielt viktig for hva folk kan si og skrive om meg, forteller Bastesen til VG Nett

- Utsatt

Betyr det at du føler deg mer utsatt enn andre stortingsrepresentanter?

- For å si det sånn; Jeg tviler på at Kjell Magne Bondevik, Jan Petersen eller Carl I. Hagen hadde måttet gå til retten for en sak som denne, fortsetter han.

Bastesen krevde i utgangspunktet en erstatning på opp til 600.000. Han hevder likevel at beløpet ikke betyr noe.

- Det er prinsippet, ikke beløpet som er det viktige, avslutter han.

Anker saken

NRK anker dommen. Det sier NRKs advokat Jon Wessel-Aas til VG Nett.

NRK mener at beskyldningene fra Watson ikke ble videreformidlet som en sannhet i programmet, og at det norske folk har krav på å vite hvilken retorikk som brukes av andre om norske forhold.

- Det er viktig å rettslig få avklart det prinsipielle skillet mellom kilde og budbringer i saker som denne, sier Wessel-Aas.

-For oss handler denne saken om pressefrihet. Vi kommer til å anke dommen. Jeg hadde uansett ikke regnet med at saken ville bli avgjort i byretten. Hadde motparten tapt, ville vel de anket også, sier Petter Nome til NTB.

Her kan du lese mer om