Ringte selv til politiet

Utpekt som Birgittes drapsmann

KARMØY (VG) Karmøy-mannen som blir påstått å kunne være personen som i en anonym telefonsamtale tilstod å ha drept Birgitte Tengs, ringte fredag ettermiddag selv politiet.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

- Jeg måtte jo forsøke å finne ut hva dette er for noe, men jeg fikk ikke vite noen ting. For meg fortoner hele denne situasjonen seg som fullstendig absurd, sier mannen.

Etter å ha blitt kontaktet av flere journalister fredag, stod han hoderistende i døren til huset sitt på Karmøy da VG møtte ham samme ettermiddag.

- Jeg kontaktet kriminalsjefen i Stavanger, men han ba meg bare vente. Ut over det ville han ikke si noe, forteller mannen.

Skjønner ingenting

Personen som mandag denne uken overfor advokat Arvid Sjødins kone tilstod å ha drept den 17 år gamle Birgitte Tengs, sa aldri navnet sitt. Men han kom med en rekke påståtte detaljer om sitt liv.

Ut ifra disse opplysningene ble det hevdet at Karmøy-mannen kunne være mannen som ringte.

På bakgrunn av et brev fra advokat Arvid Sjødin besluttet Riksadvokaten å igangsette ny etterforskning av drapet.

- Jeg skjønner ingenting av dette. Men det er så latterlig at jeg ikke bryr meg om å kontakte advokat. Jeg får heller komme tilbake til det hvis det blir mye ståk. Det har allerede begynt å komme ut i lokalmiljøet at det er meg som omtales i mediene, sier Karmøy-mannen.

Har alibi

Han er fullt ut klar til å møte i politiavhør for å rydde opp i det han mener er en gedigen misforståelse.

- Jeg var i avhør for to år siden, og fortalte at jeg var hjemme med familien hele kvelden, sier mannen.

Advokat Arvid Sjødin er mildt sagt fortørnet over at personens navn er lekket ut til mediene.

- Jeg har aldri hevdet at det var denne mannen som pratet med min kone. Jeg har bare referert et tips fra to kilder som kunne si at en person ved dette navnet kunne stemme. Når jeg navnga denne personen, var det for at politiet eventuelt kunne sjekke ut denne personen, sier advokat Arvid Sjødin.

Gjennom vakten på Stavanger politikammer ga kriminalsjef Bjørn Andersen i går beskjed om at han ikke ønsker å kommentere saken før mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder