Vinstra-drapet: Siktede tatt etter 12 minutter

VINSTRA (VG) Rundt 12 minutter etter at bevæpnet politi rykket ut til melding om en alvorlig hendelse på Vinstra, fikk de kontroll på den antatte gjerningspersonen.

Politiet fikk melding like før klokken 16.00 onsdag, og rykket ut bevæpnet.

– Etter 10–12 minutter hadde de kontroll på antatt gjerningsperson, sier politibetjent og etterforskningsleder Svein Morten Laingen.

Har avhørt siktede

Det lille lokalsamfunnet på Vinstra er i sjokk etter at en 16 år gammel jente ble funnet knivstukket og drept i et boligfelt onsdag. En 16 år gammel gutt er siktet for drap, og politiet har kontroll på det antatte drapsvåpenet.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

Politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom drepte og siktede, men sier at dette er noe de jobber med å finne ut av. På spørsmål fra VG om de to kjente hverandre fra før av, svarer politiadvokat Stine Grimstad:

– På et lite sted som Vinstra, så kan vi anta det, men det vet jeg ikke.

3D-SCANNER: Politiet kartlegger hele åstedet for drapet i 3D ved hjelp av 3D-scannere. Foto: Torstein Bøe/VG

Den siktede 16-åringen er avhørt, men politiet ønsker ikke å si noe om innholdet. De vil heller ikke kommentere hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, eller hva som skal ha vært motivet.

– Hva som skjedde før drapet er en av tingene som etterforskningen skal prøve å gi svar på. På nåværende tidspunkt har vi hverken grunnlag eller kunnskap nok til å si noe om dette, sier Grimstad.

Hun ønsker ikke å kommentere om det var flere involverte.

BOLIGFELT: Knivstikkingen skjedde i et boligfelt på Vinstra. Foto: Geir Olsen / VG

Kripos bistår

Politiadvokaten sier at politiet har etterforsket nitidig fra første minutt. Den taktiske og tekniske etterforskningen pågår fortsatt, og Kripos er på stedet.

– Vi har en stor etterforskning foran oss, sier Grimstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder