BRYR SEG: Et lite utvalg av dem som har blitt medlem av VG Netts Bry Deg-gruppe mandag. Vi har fortsatt plass til mange flere. Foto: Collage/Tom Byermoen/Facebook

BRYR SEG: Et lite utvalg av dem som har blitt medlem av VG Netts Bry Deg-gruppe mandag. Vi har fortsatt plass til mange flere. Foto: Collage/Tom Byermoen/Facebook

Over 40.000 bryr seg!

Historisk Facebook-engasjement etter mobbesaker

(VG Nett) Over 40.000 VG-lesere har sagt sin klare mening: - Vi lover å stoppe mobbingen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Responsen på VG og VG Nett ferske Facebook-gruppe «Bry deg! Si nei til mobbing», er mildt sagt overveldende:

Gruppen, som er et ledd i en stor serie om mobbing, er historisk i VG-sammenheng.

Aldri før har så mange blitt medlem av en av VGs Facebook-grupper så raskt.

Rett før klokken 23, bare ett døgn etter at den ble opprettet, nærmet gruppen seg 25.000 medlemmer. Et kvarter senere var tallet 30.000.

- VG Nett bruker Facebook meget aktivt, og har et tyvetalls sider med mer enn 200.000 medlemmer til sammen. «Bry deg» er den desidert raskest voksende siden vi har laget. Allerede i løpet av den første dagen har mer enn 10.000 personer sagt at de liker siden og dets antimobbebudskap, sier redaksjonssjef i VG Nett, René Svendsen.

Over 8000 har til nå avlagt VGs eget mobbeløfte, der de lover at de ikke skal mobbe andre.

Klikk her for å avlegge møbbeløftet du også!
...er du allerede medlem av VGs Facebook-gruppe Bry Deg ? Klikk på fanen «Mobbeløftet» øverst til høyre for å avlegge løftet.

Svendsen mener engasjementet demonstrerer makten i sosiale medier.

- Samtalen går friskt, mange får fortalt sine vonde historier, og vi har fått nok et eksempel på hvilken kraft det er i sosiale medier når det gjelder å skape enasjement for en sak, sier han.

I løpet av dagen har VG Nett publisert flere saker om mobbing.

Både på Facebook og VG Nett viser folk blant annet sin støtte til tidligere mobbeoffer Tine-Mari Lyngbø (24), som forteller sin historie blant annet med å lese et brev til sine mobbere.

VGTV: - Takk for at dere ødela barndommen min

En av de første som brydde seg var statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Allerede mandag morgen skrev Norges statsminister på sin offisielle Facebook-konto:

«Flott at VG har fokus på mobbing gjennom kampanjen Bry deg».

Statsministerens link til VG Netts Facebook-side hadde fått nesten 400 kommentarer fire timer senere.

I tillegg til innspill og kommentarer via Facebook, strømmer tipsene inn til VGs bry deg-postkasse. Vi beklager at vi ikke får tid til å svare alle, men vi lover at vi leser alle e-postene dere skriver.

- 1 av 2

I de neste to ukene vil VG og VG Nett fortsette å belyse ulike sider av den norske mobbehverdagen.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Infact på oppdrag fra oss svarer hele 46 prosent av det norske folk at de har blitt utsatt for mobbing som barn eller unge.

Samtidig viser tallene at hele 13 prosent opplever at de har blitt mobbet ofte.

Mangeårig mobbeforsker og professor Erling Roland på Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger, mener funnet i VG/Infact-undersøkelsen viser hvilket stort problem mobbing er i Norge.

- Dette viser at det er utrolig mange nordmenn som har erfaring med mobbing. Tallene i undersøkelsen virker realistiske, sier Roland.

Spør ekspertene: Dette panelet kan du møte på våre Facebooksider

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder