- UHELDIG: Flere stortingspolitikere mener både Ari Behn og prinsesse Märtha Louise blander roller med sin opptreden. Foto: SCANPIX

Uheldige rolleblandinger, mener politikere

Stortingspolitikere mener Ari Behn og prinsesse Märtha Louise blander roller på en slik måte at det kan svekke kongehusets autoritet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) mener begge går over streken for hva medlemmer av kongefamilien kan drive med.

Les også:- Vi er veldig lei oss

- Dette smitter over på hele kongehuset og kan i verste fall svekke dets autoritet, sier Kolberg til Aftenposten.

Den siste uka har presseoppslagene vært mange og kritiske etter at prinsessen sto fram og fortalte om sine evner til å kommunisere med døde personer.

Høyres Per-Kristian Foss mener prinsesse Märtha Louise beveger seg ut på farlig område når hun uttaler seg om engler og kommunikasjon med de døde.

Les også:- Ari Behn bør stramme seg opp

- Det å komme med kontroversielle utspill innenfor religion og tro er vel så touchy som politikk. Hun tar en meget stor risiko ved å gjøre det, og jeg tror det indirekte svekker kongehusets anseelse, sier Foss.

Og mens Märtha Louise åpner englekurs, har ektemannen gjort jobber for det svenske klesmerket MQ Oslo.

At Behn stiller seg til disposisjon for et klesmerke, mener Kolberg er uriktig og unødvendig i hans stilling. Overfor Aftenposten påpeker han at det ville være ganske spesielt om en statsråd gjorde det samme.

KrFs Hans-Olav Syversen kaller Behns modelloppdrag for svært uheldig.

- Alt skulle tilsi at man forela dette for Slottet som sikkert kunne gitt et godt råd, sier han.

- Men det virker som det er mer tut og kjør, legger han til.

Sp-representant Ola Borten Moe sier derimot at han ikke klarer å hisse seg opp over Behns reklamejobb, og mener prinsessen har svart godt for seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder