Sylvi Listhaug (Frp) pekes ut som flyktning- og asylminister

Robert Eriksson (Frp) fratrer trolig som arbeids- og sosialminister

Kilder til VG: Per Sandberg blir trolig fiskeriminister

Per Sandberg pekes ifølge VGs kilder ut som ny fiskeriminister.

Artikkelen er over fire år gammel

Mandag kunne VG avsløre at Solberg-regjeringen planla en ny regjeringsrokade, som innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementet seg imellom.

Noen nye vil flytte inn, mens andre statsråder skal tiltre som ministere i nye departementer.

Én som skal være planlagt som statsråd i den nye kabalen er Frps nestleder Per Sandberg. Etter hva VG erfarer skal Frp-politikeren etter planen tiltre som ny fiskeriminster etter Elisabeth Aspaker (H).

– Hvis regjeringen, statsministeren og partilederen ser behov for meg, så vil jeg vurdere det helt annerledes enn da jeg sa nei for to år siden, sier han til NRK.

VG får videre opplyst at nåværende statssekretær i finansdepartementet Jon Georg Dale er aktuell som landbruksminister.

Fikk brev på rim: Slik svarte Jon Georg Dale kommunen

NY POST? Nåværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) pekes ut som minister for det som skal bli en nyopprettet post med ansvar for flyktning- og asylpolitikk. Foto: Thomas Haugersveen , Statsministerens kontor

Bakgrunn: Erna planlegger regjeringsrokade på onsdag

Ny statsrådspost?

Det vil trolig også opprettes en ny statsrådspost med ansvaret for asyl og integrering, et felt som tidligere har vært underlagt justisminister Anders Anundsen og likestillingsminister Solveig Horne.

Ifølge Adresseavisen kan nåværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) få denne jobben, og VG sitter også på samme opplysninger.

Ett av departementene som Solberg-regjeringen derimot mener er moden for utskiftning er Robert Erikssons Arbeids- og sosialdepartementet.

Etter hva VG erfarer går Frp-politikeren av som minister, men det er foreløpig uklart om Eriksson er lovet en ny statsrådspost eller om han kastes helt ut av regjeringen.

Les: Robert Eriksson i karaoke-krangel

FORSVINNER UT? VG meldte mandag at Høyre og Frp trolig ville bytte noen departementer seg i mellom. Ett av disse var arbeids- og sosialministeren Robert Erikssons (Frp) departement. Foto: Trond Solberg ,

Ikke alle brikker flyttes på

** Frp og Høyre planlegger å bytte noen departementer seg imellom. Etter det VG kjenner til skal dette gjelde blant annet Fiskeridepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet. Etter det VG kjenner til får Sylvi Listhaug (Frp) fortsette i regjeringen i et annet departement.

** VG får opplyst at kommunalminister Jan Tore Sanner (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og justisminister Anders Anundsen (Frp) ligger an til å beholde jobbene de i dag har i regjeringen, men Anundsen får mindre ansvar for innvandringsfeltet.

** Ifølge flere kilder ligger klima- og miljøminister Tine Sundtoft an til å bli flyttet til et annet departement – bare dager etter klimaavtalen i Paris.

** Den tidligere Frp-kronprins Terje Søviknes (Frp) har vært en het kandidat for å komme inn i regjeringen, men det skal nå ikke være en post til ham.

** Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) har tidligere vært nevnt som et svakt kort som kan være på vei ut. Her har VG fått opplyst at Frps nestleder Per Sandberg vil overta. Aspaker skal i 2017 bli fylkesmann i Troms, og må derfor frem til det i så fall sitte på Stortinget om hun trer ut av regjeringen.

** Europaminister og SMK-stabssjef Vidar Helgesen (H) skal etter planen slutte på Statsministerens kontor. Ifølge VGs kilde er tanken at Helgesen skal overta som statsråd i et annet departement, som ikke er SMK eller Utenriksdepartementet. Dermed kan det være duket for en ny statsråd på Statsministerens kontor (SMK).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder