- Kalte seg prinsen fra Os

Terje Søviknes kalte seg «Prinsen fra Os» i tektstmeldingen han sendte til den da 16 år gamle jenta etter FpU-landsmøtet. Dette har jenta forklart til politiet, ifølge hennes advokat Roar Vegsund.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Søviknes avviser for sin del at han har brukt denne betegnelsen om seg selv. Han bekrefter imidlertid at det ble «utvekslet tekstmeldinger» etter at de to hadde seksuell kontakt på FpU-landsmøtet i Langesund for 13 måneder siden.

Jenta, som nå er 17 år, hevder Terje Søviknes forgrep seg på henne på hans hotellrom.

VG omtalte tekstmeldingen på mobiltelefon for en uke siden, men innholdet i tekstmeldingen har så langt ikke vært kjent.

Terje Søviknes har hittil nektet å kommentere tekstmeldingen.

Nå snakker han, men har en helt annen versjon en jenta. Han nekter for at han har kalt seg prinsen fra Os:

- Nei, det har jeg ikke. Jeg bruker aldri den typen betegnelser om meg selv, nei, sier Søviknes.

- Uvesentlig

Søviknes har hele tiden benektet at det var noen kontakt mellom jenta og ham etter natten i Langesund. Nå forteller han en annen historie:

- Det eneste jeg har fortalt politiet, er at vi utvekslet mobilnummer, og at det ble utvekslet et par tekstmeldinger rett etter Langesund. Enten samme dag, eller dagen etterpå. Og noe mer enn det har jeg ikke lyst til å si.

- Hva var innholdet i meldingene?

- Det vil jeg ikke si. Det er helt uvesentlig for saken.

- Hun har altså svart på tekstmeldinger fra deg?

- Det er ikke sikkert at det er jeg som har startet.

- Var det hun som startet?

- Jeg ser ikke noe poeng i dette, jeg har fortalt det jeg skal si til politiet hva angår disse tekstmeldingene. Og det er ikke nødvendigvis slik at det er jeg som har startet denne dialogen.

- Du sier «ikke nødvendigvis», hvorfor kan du ikke være helt tydelig på dette og si om det var deg eller henne som startet dialogen?

- Nei, men altså. Dette er såpass lang tid tilbake. Og jeg tør ikke å si om det var . . . altså. Jeg har i hvert fall ikke selv tatt initiativ til noen kontakt av den typen som du karakteriserer med «Prinsen fra Os», slikt skriver ikke jeg. «Prinsen fra Os», herregud . . .

- Men hva var innholdet i disse meldingene da?

- Nei, det har jeg ikke noen interesse av.

For jentas advokat er det helt nye opplysninger at Terje Søviknes skal ha sendt flere tekstmeldinger til jenta.

- Det har hun ikke fortalt meg. Jeg regner det som en selvfølge at hun ville ha sagt det til meg dersom det var tilfelle, sier Vegsund.

Saken mot Søviknes blir trolig henlagt.

- Ikke straffbart

VG får bekreftet at Telemark politikammer mener det ikke skjedde noe straffbart på Søviknes' hotellrom natt til 31. januar i fjor.

Politiet har derfor anbefalt å henlegge saken, og sendte anbefalingen over statsadvokaten i Agder og Telemark for endelig avgjørelse i går.

Et av problemene i 17-åringens sak er at man først etter 11. august i fjor fikk en lovparagraf som gjør det straffbart å utnytte tillitsforhold til å oppnå seksuell omgang.

Bestemmelsen kan ikke brukes, fordi den ikke gjaldt da overgrepet skal ha blitt begått.

I VG i går uttalte 17-åringens stefar at Vidar Kleppe er den eneste i Frp som har opptrådt korrekt i håndteringen av jentas sak.

Det reagerte 17-åringen spontant og kraftig på:

- Jeg ønsker ikke å bli tatt til inntekt for noen fløy i partiet, sier jenta til VG via sin advokat.

- Hun har mer enn nok med sin egen situasjon. Fra første dag har hun holdt seg strikt nøytralt til fløyene i partiet. Derfor reagerte hun sterkt på å bli en del av den interne diskusjonen i Fremskrittspartiet, sier Roar Vegsund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder