Blå-sjefen etter skytingen: – Er ikke sånn det skal være å gå ut på byen

Julikvelden på utestedet Blå i Oslo ble snudd på hodet da den nå siktede mannen avfyrte skudd og skadet seks personer. – Vi er fryktelig lei oss, sier Blå-sjef Eyvind Brox.

 • Oda Marie Midbøe

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er ikke sånn det skal være i Oslo. Det er ikke sånn det skal være å gå ut på byen. Alle som går ut på byen skal danse, høre på musikk og føle seg trygge, sier Blå-sjef Eyvind Brox til VG.

Når VG snakker med ham er han er på vei til Ullevål sykehus, hvor de fire skadde personene ble fraktet etter at mannen i midten av 20-årene, som nå er siktet for drapsforsøk, avfyrte en rekke skudd utenfor det populære utestedet Blå i Oslo natt til søndag.

To dørvakter, en ansatt ved utestedet og en mannlig gjest ble truffet. To kvinnelige gjester fikk overfladiske skader av rikosjetter, ifølge politiet.

Bakgrunn: Fire personer skutt ved utestedet Blå i Oslo

Tar vare på de ansatte

– Det er fortsatt veldig ferskt for oss. Vi holder stengt i dag og tar vare på hverandre. Vi er fryktelig lei oss for at dette har skjedd, sier han.

Han ønsker ikke å uttale seg om foranledningen til skyteepisoden, men forteller at de bistår politiet i etterforskningen med egne kamerabilder og informasjon.

– Vi har en fantastisk ansattgruppe som tar vare på hverandre og holder sammen. Vi i ledelsen har hatt et viktig fokus, og det er å ivareta de ansatte i dag. Det er det eneste vi bruker tiden på, sier han.

TUNG DAG: I et innlegg på sin Facebook-side skriver utestedet Blå at deres tanker går til de involverte, og at de holder stengt søndag. Foto: Faksimile: Facebook

Den siktede tidligere straffedømt

Ifølge politiet skal den siktede mannen ha blitt bedt om å forlate utestedet i forkant av skytingen. Mannen er etnisk norsk, og er straffedømt en rekke ganger tidligere.

Ifølge tidligere dommer begynte han å ruse seg som 13-åring.

Han forsøkte å rømme i en taxi i nærheten av utestedet, men ble pågrepet av politiet kort tid etterpå. I en video VG har fått tilgang til, brøler 24-åringen trusler og rasistiske ukvemsord mot vitner til pågripelsen, fordi han filmes.

– Slutt å filme! Alle navnene deres kommer i avhørene, jeg kommer tilbake! roper han på opptaket.

Mannen har søndag sittet i avhør med politiet, og erkjenner straffskyld for å ha forårsaket grov kroppkrenkelse, ifølge hans forsvarer Tor Even Gjendem. Han erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, og har forklart at han ikke skjøt for å drepe.

Siktet for Blå-skyting: Erkjenner å ha forårsaket grov kroppsskadeGjerningsmannen skal ha blitt bedt om å forlate utestedetFire personer skutt ved utested i Oslo – 24-åring siktet for drapsforsøk

Flere artikler

 1. Blå-sjefen etter skytingen: – Er ikke sånn det skal være å gå ut på byen

 2. Blå-siktet i avhør: Derfor var jeg bevæpnet

 3. Blå-siktet tidligere dømt for å ha skutt ut i Frogner-gate med hagle

 4. Blå-siktet tidligere dømt for å ha skutt ut i Frogner-gate med hagle

 5. Siktede i avhør etter Blå-skytingen: Skjøt ikke for å drepe

Fra andre aviser

 1. Fire ansatte og gjester skutt ved utestedet Blå i Oslo

  Bergens Tidende
 2. I fjor ville politiet stenge Blå. Nå er de veldig fornøyd med utestedets snuoperasjon.

  Aftenposten
 3. 25-åring tiltalt for syv drapsforsøk

  Aftenposten
 4. Tiltalt mann (25) risikerer forvaring for drapsforsøk mot syv personer

  Aftenposten
 5. 24-åring bak Blå-skyting fremstilles for fengsling tirsdag

  Aftenposten
 6. – Det var utrolig kjipt og skummelt. Jeg tror veldig mange fikk sjokk. Ingen visste hva som hadde skjedd, men vi håpet bare at det ikke var terror.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no