AKTOR: Politiadvokat An Eline Rimstad Johansen i Vestfold tingrett før retten ble satt tirsdag. Foto: HELGE MIKALSEN

Thea (31) drept: Kjæresten i håndjern i retten

VESTFOLD TINGRETT (VG) 45-åringen som er siktet for drapet på kjæresten Thea Halvorsen Braavold ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Han må sitte fengslet med brev-, besøks- og medieforbud og de to første ukene må han sitte i full isolasjon.

Rettsmøtet gikk for lukkede dører, og pressen fikk derfor ikke være til stede, men måtte vente på gangen.

Sorenskriver Dag Carlstedt konkluderte med at han frykter offentlighet kan føre til at opplysninger som politiet vil holde hemmelig kommer ut og at det dermed kan bli vanskeligere å få oppklart saken.

Den tidligere drapsdømte 45-åringen møtte i retten i mørkeblå joggebukse- og genser. På beina hadde han mørke crocs. Politiet mener det av sikkerhetsmessige årsaker er nødvendig at han har på seg håndjern under rettsmøtet.

Da han ble spurt om personalia av sorenskriveren svarte han kun med nikking og hoderisting.

FORSVARER: Mannens advokat Jonny Sveen på vei inn i rettssalen i Vestfold tingrett. Foto: HELGE MIKALSEN

Forsvarer Jonny Sveen motsatte seg ikke lukkede dører under fengslingsmøtet.

Mannen var hos politiet mandag kveld, men avhøret ble avbrutt på grunn av hans helsetilstand. Siktede har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Politiet tar sikte på å avhøre mannen i dag, tirsdag 4. februar.

31 år gamle Thea Halvorsen Braavold ble funnet drept hjemme i sin egen leilighet i Sandefjord søndag ettermiddag. Kort tid senere ble hennes kjæreste, mannen i 40-årene, pågrepet.

Det var venner av 31-åringen som varslet politiet i 15.20-tiden.

– Har mye informasjon

– Ut fra det som kommer frem av etterforskningen, mener påtalemyndigheten at det er skjellig grunn til mistanke mot siktede for å ha begått det drapet som siktelsen omhandler, sier politiadvokat An Eline Rimstad Johansen til VG.

Politiet mener det en overhengende fare for at bevis vil forspilles.

– Denne saken er veldig alvorlig. Det er satt inn betydelige ressurser og etterforskningen er bred. Vi begynner å danne oss et noe bedre bilde og har mye informasjon allerede, sier Rimstad Johansen.

Dødsdatoen er satt til 2. februar, men dødstidspunktet er ikke fastsatt ennå.

Rimstad Johansen opplyser at politiet har en god formening om hva dødsårsaken er, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med det.

Politiet oppfordrer personer med informasjon om saken til å ta kontakt.

Mannen i 40-årene er sikter for drap eller medvirkning til drap.

– Det er på bakgrunn av at politiet ikke utelukker andre involverte. Men det er ingen holdepunkter for det nå, sier Rimstad Johansen.

Blir ikke avhørt tirsdag

– Er han stabil nok til å få med seg det som skjer?

– Jeg er usikker på det, sier mannens forsvarer Jonny Sveen til VG.

– Hva skyldes det?

– Han er helsemessig veldig langt nede. Oppfattelsesevnen er veldig liten og jeg sliter med å nå inn til ham. Det er ingen tvil om at han er syk, sier forsvareren.

Sveen opplyser til VG at siktede vil bli overført til fengsel nå. Målet er å kunne avgi en forklaring når det er forsvarlig, men det vil ikke bli foretatt avhør tirsdag, opplyser han.

– Det er nytteløst. Han må få roe seg ned, så skal jeg snakke med ham. Så fort jeg føler at det er noen verdi, kontakter jeg politiet, så får vi se, sier Sveen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder