ANKOMMET: Beredskapstroppen er ankommet fra Oslo for å bistå i søket etter mannen. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

Politiaksjon i Agder: Etterlyst mann skutt av politiet under pågripelse

Etter å ha vært på rømmen fra politiet i nesten ett døgn, ble en etterlyst 51-åring mandag kveld pågrepet av politiet. I forbindelse med pågripelsen ble mannen skutt i beinet.

 • Lars Hægeland
 • Knut Arne Hansen
 • Sindre Camilo Lode

– Rundt klokken 23.00 mandag kveld fikk politiet observasjon på den etterlyste mannen på Hægeland og gikk til aksjon, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl i en pressemelding.

Politiet løsnet skutt i forbindelse med pågripelsen, og mannen ble truffet i beinet. Spesialenheten er rutinemessig varslet. Den skadede mannen er fraktet til sykehus. Han skal ikke være livstruende skadet, skriver politiet i pressemeldingen.

Pågripelsen skjedde på Hægeland i området hvor politiet hadde søkt tidligere på dagen.

– Når politiet har løsnet skudd er det spesialenheten som må uttale seg om hendelsesforløpet, så det kan jeg ikke si om, sier Sjustøl til VG.

– Avfyrte den pågrepne skudd mot politiet?

– Det kan jeg heller ikke si noe om, hendelsesforløpet må som sagt spesialenheten uttale seg om. Men ingen andre ble skadet i forbindelse med pågripelsen.

Vold og frihetsberøvelse

Politiet har jaktet etter mannen siden søndag kveld. De fikk da melding om en hendelse i Mandal rundt klokken 21, der en mann skulle ha tatt med seg en kvinne i 30-årene mot hennes vilje. Det skal tidligere ha vært en relasjon mellom de to.

Etter noen timer med leting kom politiet til en adresse i Hægeland. Der oppsto det en konfrontasjon mellom gjerningspersonen og politiet. VG får bekreftet fra flere kilder at mannen skal ha oppsøkt en kjenning, som ba ham dra fra stedet.

Politiet avfyrte et varselskudd, men gjerningspersonen stakk av til fots. Mannen hadde med seg en avsagd hagle, men skjøt ikke tilbake.

Den fornærmede kvinnen ble funnet på adressen, og ble beskrevet som kraftig forslått og med mulige bruddskader. Hun får behandling på Sørlandet sykehus.

Foto: Kristian van Pelt/Lindesnes Avis

Bistand fra Oslo

Søket etter mannen har foregått til skogs i Hægeland i Vennesla kommune. Politiet har flere ganger hatt øyekontakt med mannen og har fyrt av varselskudd, uten å ha klart å få kontroll på ham.

Mandag ettermiddag avsluttet politiet søket i et spesifikt skogområde på Hægeland. Søket fortsatte imidlertid andre steder.

– Letingen etter mannen fortsetter, uten at vi vil være konkrete på hvor vi vil søke, sa stabssjefen i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Nasjonale bistandsressurser fra Oslo gjennom beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlertjenesten og helikoptertjenesten bidratt i søket mandag.

Tidligere straffedømt

Så sent som mai i år ble mannen dømt til åtte måneders fengsel for flere brudd på veitrafikkloven og kjøring i ruset tilstand. Mannen har også flere dommer fra Kristiansand tingrett relatert til narkotika og rus.

Ifølge lokalavisen Vennesla Tidende har mannen også på et tidligere tilfelle vært involvert i væpnet aksjon med politiet. Forholdet skal ifølge avisen ha skjedd tilbake i 2016 da mannen var involvert i en trafikkulykke og stakk fra stedet. Mannen hadde da vært på rømmen fra fengsel i noe tid.

Mer om

 1. Politiet
 2. Agder

Flere artikler

 1. Agder: Etterlyst mann pågrepet - skutt av politiet

 2. Tor Henning Dalen (39) døde på Bolkesjø

 3. Mann skutt og drept av politiet: Beslagla tjenestevåpen på stedet

 4. Ble vitne til pågripelsen i Sarpsborg: – Telte opp mot tolv politibiler

 5. Nordmann tatt i forbindelse med terrorangrep i 1982

Fra andre aviser

 1. Ettersøkt 51-åring skutt i beinet under pågripelse

  Aftenposten
 2. Etter­lyst mann (51) pågrepet – ble skutt av poli­tiet

  Fædrelandsvennen
 3. Truet politiet med avsagd hagle da han ble skutt i beinet

  Fædrelandsvennen
 4. Volds­siktet hagle­mann (51) fengslet i fire uker.

  Fædrelandsvennen
 5. Siktet for vold, trusler og bortføring av ekssamboer

  Fædrelandsvennen
 6. Spesialenheten til Vennesla etter politiskyting

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no