RAZZIA: Politiet og skatteetaten sikrer bevis fra lokalene til regnskapsførerne i Oslo sentrum. Foto: Frode Hansen

Politirazzia mot regnskapsførere i morges

Politiet og skatteetaten aksjonerer i morgentimene mot regnskapskontorer i Oslo og Akershus. To er pågrepet og siktet for økonomisk kriminalitet.

Et hundretall personer fra politi og skatteetaten rykket ut i morges. Omfattende beslag er foretatt på flere adresser. Aksjonen har vært forberedt i lengre tid.

– Saken er viktig for oss, for å ta ut aktører som medvirker til å tilrettelegge for straffbare forhold, sier seksjonssjef på finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt Rune Skjold til VG.

Han ønsker ikke å opplyse hvilket økonomisk omfang saken har eller konkretisere siktelsen mot dem som allerede er innbrakt.

– De som er pågrepet, skal først foreholdes siktelsen. Dessuten skal vi ha tak i litt flere, sier seksjonssjefen.

POLITISJEF: Rune Skjold er seksjonssjef på finans- og spesialetterforskning ved Oslo politidistrikt. Foto: Fredrik Hagen

Han sier at de siktede har en sentral rolle på de involverte regnskapskontorene.

Skjold sier at den samordnede aksjonen kommer etter en gjennomgang av tidligere saker og politianmeldelser.

– Ut fra grundig analysearbeid og omfattende etterretning havner vi på aktører som vi gjør en ekstra innsats for å etterforske.

– På hvilken måte har de siktede bidradd til straffbare forhold?

– Ved å gjøre ulike grep i regnskaper som gjør at de tilrettelegger for skatteunndragelser og annen kriminalitet, sier seksjonssjef Skjold.

Politiet vil vurdere å fremstille de siktede for varetektsfengsling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder