Skudd avfyrt på gatekjøkken: − Fremstår per nå som en målrettet hendelse

NYDALEN (VG) Politiet har sikret video av at det blir avfyrt skudd inne i gatekjøkkenlokalet. Nå anser de hendelsen som et drapsforsøk og jakter på en gjerningsmann som løp fra stedet. Ingen er pågrepet i natt.

Publisert:

– Vi kan ikke ha skyting i Oslo by på noen som helst måte. Her har noen blitt utsatt for livsfare, og det skal vi sørge for å oppklare.

Det sier innsatsleder Tore Barstad på stedet i Nydalen, der den ansatte på jobb på gatekjøkkenet selv ringte til politiet klokken 21.39 etter at det ble avfyrt skudd.

Politiet anser skytingen som et drapsforsøk. Kun inventar ble truffet.

– Avhør av fornærmede pågår i dette øyeblikk. Vi venter på hans forklaring for å se om det kan bringe oss noe nærmere. Men politiet har kodet denne saken som et drapsforsøk, sier Barstad til VG ved 23.30-tiden.

1 / 2

Sent mandag kveld jobber politiet fortsatt på stedet.

Operasjonsleder ved Oslopolitiet henviser VG til krimvakta klokken 04.30.

Stina Edelman ved krimvakta sier ingen er pågrepet.

– Vi jobber med å kartlegge de involverte. Vi har ingen konkrete mistenkte, sier hun.

Hun kan heller ikke si noe om det er et spesielt miljø politiet har siktet seg inn på.

– Hovedfokuset har vært åstedet og den fornærmede. Han er vår beste kilde.

Fanget på video

Politiet har sikret video fra åstedet.

– Det vi ser på videoen er at det kommer en kar inn, det blir avfyrt skudd og en kar løper herfra, forklarte innsatsleder Barstad mandag kveld. Ifølge ham ble det brukt et etthåndsvåpen.

SKUDD AVFYRT: Politiet sier det «åpenbart» er avfyrt skudd i gatekjøkken-lokalet, men at det kun traff inventar. Gjerningsmannen skal deretter ha løpt fra stedet.

Det skal ikke ha vært flere personer i lokalet enn gjerningsmannen og den ansatte så vidt politiet vet, sa Barstad tidligere.

– Det vi vet og ser på videoen vi har sikret, er én gjerningsmann – men om han har hatt hjelpere på utsiden, det må vi komme tilbake til.

Han sier det er for tidlig å spekulere i både et eventuelt motiv og sammenheng med andre skyteepisoder i hovedstaden den siste tiden.

Dekker opp mulig fluktrute

Gjerningsmannen har etter skytingen løpt ut av gatekjøkkenet i det politiet tror er nedover mot Akerselva, forklarer innsatslederen.

Edelman ved krimvakta sier politiets jakt her ikke ga noen resultater.

– Det er normalt å søke bredt i nærområdet, og det gjorde vi her.

Beskrivelser av gjerningsmannen er at han har på seg en mørk overdel med noe rødt på venstre arm. Det er noe skrift på jakken eller genseren, som er hvit og rød.

– Vi har relativt store politiressurser som er ute for å dekke opp det vi tror er fluktruta, sier Barstad.

Ber om tips

– Vi er selvfølgelig interessert i å komme i kontakt med alle som har sett noe, eller en kar med denne beskrivelsen, enten i forkant eller etterkant av hendelsen, sier Barstad.

Politiet gjennomfører avhør med fornærmede i saken.

– Det er helt åpenbart at det er avfyrt skudd, nå har det heldigvis ikke truffet noe annet enn inventaret, sier Barstad.

Politiet har allerede sikret overvåkningsvideo fra stedet, og sier at det generelt i Nydalen er mange overvåkningsvideoer som de nå jobber med å sikre.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no