Arvid Sjødin trekker seg som advokaten til Viggo Kristiansen

Etter å ha jobbet for å få Kristiansen frikjent for drapene i Baneheia i en årrekke, er samarbeidet mellom de to nå over.

Publisert:

Viggo Kristiansens advokat gjennom mange år, trekker seg, melder Nettavisen.

Til VG gir Arvid Sjødin følgende forklaring:

– Jeg vil ikke krangle mer.

Sjødin var i kontakt med Viggo Kristiansen for et par dager siden og orienterte ham om at han trekker seg fra saken.

– Jeg synes Viggo Kristiansen skulle ha blitt spart for dette. Jeg ønsker ikke å si noe om samtalen mellom oss, men jeg sa til ham at om han vil at jeg skal gjøre noe og han ønsker det - så skal det gå via de andre advokatene, Brynjar Meling og Bjørn André Gulstad. Da skal jeg gjøre det for ham, men da gjør jeg det alene.

– Hva tenker du om at dette blir punktum for ditt årelange arbeid med Baneheia-saken?

– Viggo Kristiansen er frifunnet. Det er det viktigste. Jeg forstår derfor ikke hvorfor dette skjer nå. Det har ingenting med frifinnelsen å gjøre, svarer Sjødin.

VG er kjent med at det er Mikkel Tronsrud i støttegruppa som Sjødin sier at han ikke ønsker å krangle noe mer med.

– Over tid vil det alltid være uenigheter og diskusjoner mellom folk som samarbeider, og jeg ser ingen grunn til at dette skal være en mediesak, sier Tronsrud til VG.

Bekrefter interne konflikter

Journalist og forfatter Eivind Pedersen, som i mange år kjempet for å få gjenopptatt Viggo Kristiansens sak, bekrefter at det har vært en langvarig konflikt blant Viggo Kristiansens støttespillere.

– Det har vært vondt å se hvordan vi som har jobbet for Viggo Kristiansens sak har blitt spist opp innenfra. At energien etter hvert har blitt mer brukt rundt interne konflikter enn å være stolt, glade og fornøyde over at vi har seiret i en kamp som alle sa var umulige å vinne.

Pedersen roser Sjødin for jobben han har gjort.

– Han har gjort en innsats det lukter svidd av, og jeg er glad for at han sier at han ikke hadde klart dette uten sine støttespillere.

DUO: Her Bjørn André Gulstad, og Arvid Sjødin.

Forstår Sjødin

Kristiansens medforsvarer Bjørn André Gulstad sier til VG at han og Brynjar Meling, som også er en del av Kristiansens advokatteam, fortsetter arbeidet.

– Det er en konfliktsituasjon som har vært blant enkelte av Kristiansens støttespillere. Jeg har full forståelse for at Sjødin har tatt de valgene han har gjort, men ønsker ikke å kommentere det noe utover det, sier Gulstad til VG.

Han påpeker at for Kristiansens del innebærer ikke dette noe dramatikk.

– Vi har vært tre advokater, og den ene har trukket seg. Meling og jeg fortsetter upåvirket med å støtte Kristiansen i forbindelse med erstatningsoppgjøret og eventuelle andre juridiske behov han måtte ha, sier Gulstad.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i mai 2000. Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble dømt for ugjerningene.

Kristiansen ble i desember i fjor frikjent for drapene i Baneheia.

Les også

Viggo Kristiansen: – Å herregud jeg har en deilig følelse nå

Til Fædrelandsvennen sier Viggo Kristiansen at nyheten om at han bør frifinnes gir ham et lite snev av tro på systemet…

Sjødin har stått ved Kristiansens side i over et tiår, gjennom gjentatte forsøk på å få saken gjenopptatt.

Les mer med VG+: - Jeg har blitt kalt en råtten advokat.

Den første runden ble startet av Sigurd Klomsæt i 2008, som hentet inn nye analyser av DNA-bevis før Arvid Sjødin tok over.

Kristiansen har sonet over 20 år for overgrepene og drapene i Baneheia i 2000, men fikk etter gjentatte forsøk saken sin gjenopptatt i februar i fjor.

Les også

Kjempet for å frifinne Viggo Kristiansen: – Det har vært et helvete

Sigurd Klomsæt (69) forsvarte draps- og overgrepsdømte Viggo Kristiansen da ingen andre advokater ville røre…

Han har hele tiden ment at han er uskyldig. Etter gjenopptakelsen har Oslo-politiet etterforsket saken på nytt.

Det endte med at påtalemyndigheten mente Kristiansen har vært uriktig dømt, og måtte frifinnes for ugjerningene.

– Jeg er bare... jeg er egentlig bare rørt altså, veldig rørt, men veldig, veldig glad, sier Viggos bror Trond Kristiansen til VGTV etter avgjørelsen.

Like før jul ba Kristiansens advokater om at behandlingen av en forskuddsbetaling på den framtidige erstatningen ble stilt i bero til over nyttår.

Tidligere i januar ble det kjent at Kristiansen får en forskuddsbetaling på 10 millioner kroner i påvente av oppreisning fra staten etter at han ble frikjent i Baneheia-saken.

– Det fremgår av vedtaket at han får 10 millioner og at utbetalingsprossesen er i gang, sa Kristiansens forsvarer Bjørn André Gulstad til VG.

Forsvareren hadde snakket med Kristiansen og sa at han var tilfreds med vedtaket.

– Nå skal livet begynne, og det skal bli veldig greit, sa Kristiansen til TV 2, som først meldte om saken.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no