TRAGISK TAP: Storfamilien som bodde i huset har fått tilbud om krisepsykiatrisk hjelp etter dødsbrannen. Foto: Reidar Opsal

Bygd i sorg etter dødsbrann: - Dypt tragisk

(VG Nett) Hele bygda Skodje er i sorg etter at en mor og et lite barn døde i en brann i går.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Branndramaet i Engesetdalen tirsdag utviklet seg i en fart de færreste kan tenke seg er mulig.

Barnefaren løp for å hente datteren (3), og snudde for å redde de andre. Da var det allerede for sent. Kona og sønnen (1) kom aldri ut.

I løpet av ti minutter var huset overtent, og flammene hindret også redningsmannskapet i å redde liv.

LES OGSÅ:Mor og sønn (1) døde i husbrann

Fortvilt brannsjef

- Vi kom frem etter drøye ti minutter. Da var huset allerede overtent, sier brannsjef Magnar Kvalvik i Skodje kommune. Han var selv på stedet, og venter nå sammen med det lokale politiet på etterforskningshjelp av kriminalteknikere fra Kripos.

Ordføreren i Skodje bor selv nær huset som brant, og kjenner den berørte familien godt. Han sier husbrannen er en dypt tragisk hendelse som ryster mange.

- Vi bor i et lite bygdesamfunn, der alle kjenner alle. Tre generasjoner var til stede da det brant. Flere naboer, venner og annen familie er berørt, sier ordfører Modolf Hareide.

Det er ifølge politiet for tidlig å spekulere i brannårsaken. Kripos er ventet til Engesetdalen torsdag eller fredag denne uka.

HUSLØSE: De etterlatte er tatt hånd om av familie i nærheten etter brannen. Foto: Reidar Opsal


Nettopp flyttet inn

Paret hadde nettopp flyttet med barna til Engesetdalen, for å komme nærmere konas familie. De bodde i huset til hennes foreldre, mens de ventet på å bygge sitt eget hus et annet sted i Skodje kommune.

Det var i 11-tiden tirsdag faren sto ute og malte. VG Nett får opplyst at han kjente røyklukt, og lurte på om kona hadde fyrt opp i grillen. Straks etter oppdaget han brannen.

Inne i husets kjeller var kona og parets to barn; datteren på tre år, og sønnen på ett år. Mannen løp inn for å hente datteren, og skal ha hatt kontakt med moren om at hun skulle komme seg ut med sønnen. Men hun ble hindret av flammer og røyk, og kom seg ikke ut.

Krisehjelp

I alt seks personer bodde i huset. To av dem ble kjørt til sykehus med lettere røykskader. Alle har fått tilbud om krisehjelp.

- Kommunens omsorgsgruppe har hatt flere samtaler med de involverte, og vil være tilgjengelig så lenge det er behov for det. Både når det gjelder krisepsykiatriske samtaler, men også hjelp til praktiske ting, sier ordfører Hareide.

Han sier at de etterlatte og husløse har fått tilbud om å bo hos en familie i nærheten.

Presten kom med dødsbudskapet

Det var prest Nils Beite som varslet de pårørende for Ørskog menighet.

- Nå stiller vi bedehuset til disposisjon dersom de ønsker et samlingspunkt, men dette er en ressurssterk storfamilie som er flinke til å ta vare på hverandre, så foreløpig har det ikke vært behov for det, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder