- Sykkelhjelm årsak til dødsulykke i barnehage

Den tre år gamle jenta som døde i Albatross barnehage i Kongsberg fredag, hadde på seg en sykkelhjelm som hengte seg fast i et tre.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Politiet skal nå ha funnet årsaken til at en tre år gammel jente døde etter en ulykke i en barnehage i Kongsberg.

Treåringen skal ha gått en tur alene inne på barnehagens område da ulykken skjedde, melder laagendalsposten.no. Det var ingen vitner til hendelsen, verken voksne eller barn.

Innsatsleder Magne Madsen hos politiet i Kongsberg forteller at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at jenta hadde sykkelhjelm og at den hengte seg fast i et tre.

Ingen kriminalsak

Det skal ha gått svært kort tid fra jenta sist ble observert til hun ble funnet livløs. De ansatte forsøkte umiddelbart med førstehjelp, men da jenta ble kjørt til Kongsberg sykehus konstaterte medisinsk personell at livet ikke sto til å redde.

Politiet ser ikke på hendelsen som en kriminalsak. Det vil bli vurdert om jenta skal obduseres.

Politiet kommer nå til å avhøre barnehageansatte, ifølge jourhavende Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt.

- Vi kommer til å spørre om hvordan rutinene er i forhold til å ha oversikt over barna, hva de får lov til, om de får sykle alene, hvor de får lov til å oppholde seg og så videre, sier Thiis-Evensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder