INNSTILT: Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen innstilles som medlem i styret og arbeidsutvalget i Trøndelag Arbeiderparti. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Trøndelag Ap innstiller Eva Kristin Hansen i stedet for Giske

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti innstiller stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen som medlem i styret og arbeidsutvalget i fylkespartiet.

Komiteen innstilte først tidligere nestleder i partiet Trond Giske til disse vervene.

– Eva Kristin er foreslått av Trondheim Ap, og det ble raskt enstemmighet i valgkomiteen om at hun overtar Giskes plass, sier valgkomitéleder Jorodd Asphjell til Adresseavisen.

Hansen er valgt inn som stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag og er også første visepresident på Stortinget.

– Hun er en kandidat som har stor oppslutning i Trøndelag og jeg tror hun kommer til å gjøre en veldig god jobb med all erfaringen og den kompetansen hun har, sier Asphjell til VG.

Eva Kristin Hansen sier søndag at hun ble spurt på fredag.

– Det sa jeg at jeg kunne dersom det var ønske om det. Jeg vil veldig gjerne bidra sammen med resten av Trøndelag Arbeiderparti til å vinne valg og bygge en sterkere organisasjon, skriver hun i en SMS til VG søndag.

– Ser frem til å bruke tiden på politikk

Asphjell forteller videre at det har blitt både flere og lengre møter, totalt åtte stykker, enn valgkomiteen først hadde forutsett da de begynte på jobben med å fylle de to vervene.

– Da vi hadde det siste møtet i dag er vi glade for å på nytt ha blitt enige om en felles innstilling. Nå ser vi frem til å bruke tiden på politikk og å forberede valgkampen, sier valgkomité-lederen.

les også

Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap: – Har selv satt seg i den situasjonen

Giske tapte forsøket på å få tillitsverv i Trøndelag Ap etter at han ble filmet sammen med en ung kvinne på et utested i Oslo forrige helg.

En enstemmig valgkomité trakk innstillingen av ham på et ekstraordinært møte fredag, to dager etter at de hadde ment han var tilliten verdig.

Giske mislyktes dermed i forsøket på å komme inn i varmen igjen i partiet et drøyt år etter at han måtte gå av som nestleder. Mange i partiet, deriblant partileder Jonas Gahr Støre, mener opptredenen på utestedet viser dårlig dømmekraft fra en mann som ble felt for sin oppførsel overfor unge kvinner.

Valgkomitéleder Asphjell var selv med Giske til utestedet, men hadde gått da videoen ble tatt opp.

Giske mener videoen har blitt brukt i en intern maktkamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder