Fikk sparken og 4 mill.

INNENRIKS

Konsernsjef Sverre Høegh Krohn (56) i Gjensidige NOR måtte gå på dagen. Med seg fikk han 4 mill i fallskjerm.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Dramatisk

-Hvorfor blir toppsjefens avgang så dramatisk?
-Slike ting er per definisjon dramatisk. Det er ingen konkret sak som gjør at han må gå. Realiteten er at konsernstyret mener at han ikke er den rette til å lede selskapet videre, sier Frode Helgerud til NTB. Sverre Høegh Krohn har vært toppsjef siden 22. juni i fjor. Konsernet har 8.500 ansatte.

Fikk sparken og fallskjerm

Sverre Høegh Krohn har vært sjef siden Gjensidige NOR ble etablert 22. juni i fjor. Før den tid var han sjef for Gjensidige siden 1996.
-Jeg vet ikke hvor lenge konsernstyret har håndtert denne saken. Det sier seg selv at slike saker som dette er ikke administrasjonen med på, sier Helgerud. Sverre Høegh Krohn (56) får en etterlønn, eller fallskjerm, på 4 millioner kroner. Denne avtalen hadde han ikke før han ble sparket, derimot hadde han en pensjonsavtale som nå er justert. Opprinnelig skulle han få 100 prosent av årslønnen på 2 millioner kroner i årlig pensjon, men dette beløpet er nå redusert til 70 prosent - eller 1,4 millioner kroner i året etter fylte 60 år.

Hytta overtar

Stedfortredende visekonsernsjef Olav Hytta, som i dag leder Sparebanken NOR, er konstituert som konsernsjef inntil ny konsernsjef blir ansatt og kan tiltre stillingen. Konsernstyrets formann regner med at det vil ta tid å få ansatt en ny toppsjef. Hytta har opplyst at han ikke er interessert i å søke toppsjefjobben.