«Snømann» sett i verdensrommet

Den ultimate snømannen er observert i verdensrommet. Det første tydelige bildet av Ultima Thule fra solsystemets yttergrense ligner nemlig veldig mye på en god, gammeldags snømann.

Bildet, som Nasa nå har offentliggjort, viser to objekter som henger sammen, og dermed danner den typiske snømannformen, slik BBC beskriver det.

Første nyttårsdag ble NASA-sonden New Horizons nok en gang historisk, da den passerte det fjerneste objektet som noen gang er forsøkt utforsket, en stein- og isklump som har fått navnet Ultima Thule.

Bakgrunn: NASA besøker dvergplanet ytterst i solsystemet

Romsonden har vært underveis siden 2006. Sommeren 2015 passerte den Pluto og sendte hjem de aller første nærbildene av dvergplaneten.

les også

60 år med bragder og tragedier for NASA

Pluss content

Og nå kommer altså bildene som ble tatt tirsdag da romsonden rettet kameraene mot Ultima Thule, 1,6 milliarder kilometer lenger vekk enn Pluto og 6,5 milliarder kilometer unna jorden. «Snømannen» befinner seg i det såkalte Kuiper-beltet.

les også

KOMMENTAR: Når skal NASA ta neste steg for menneskeheten?

Stein- og isklumpen ble oppdaget i 2014 av Hubble-teleskopet. Objektet har det offisielle navnet 2014 MU69, og er rundt 30 kilometer i diameter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder