TRUES: Justisminister Tor Mikkel Wara er utsatt for trusler i et brev med grov nazipropaganda som sirkulerer i Vestfold. Politiet har opprettet sak om forholdet. Foto: Frode Hansen, VG

Nazi-brev sirkulerer i Vestfold – trusler mot Wara

Et brev med grov nazipropaganda og drapstrusler på navngitte personer, deriblant justisminister Tor Mikkel Wara, er sendt ut til flere husstander i Horten- og Sandefjord-distriktet.

Publisert:

Det var avisen Gjengangeren som først omtalte saken.

– Vi oppretter sak. Noe mer vil jeg ikke si så mye om ennå, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold som er politiets påtaleleder i Vestfold, til VG fredag ettermiddag.

– Setter dere truslene i sammenheng med hærverket og angrepet mot justisministerens hjem onsdag?

– Det er noe av det vi må se nærmere på. Vi foretar etterforskningsskritt i saken, svarer Sakrisvold.

les også

Justisministeren: Ille å bli angrepet, men nekter å la seg presse

Kriminalsjef ved Horten politistasjon, Jan Frode Johannessen, sa tidligere fredag til avisen Gjengangeren at politiet ser svært alvorlig på saken.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil nå trolig bli varslet.

les også

Etterforsker trusler mot justisminister Wara

– Vi vil vurdere innholdet i brevene som har dukket opp, og så fatte en beslutning. Dette er saker som også PST er interesserte i, og for oss er dette et prioritert område, altså ikke en sak vi legger bort på grunn av manglende kapasitet, sier Ole Bjørn Sakrisvold til lokalavisen.

les også

Samboeren til Tor Mikkel Wara ut mot teaterforestilling: – De er inntrengere

Brevene dukket først opp i postkasser i Horten, men har nå spredt seg også til Sandefjord. I brevet rettes det konkrete drapstrusler mot riksadvokat Tor-Aksel Busch, politimester Christine Fossen, politidirektør Odd Reidar Humlegård og justisminister Tor Mikkel Wara.

Men brevet stopper ikke der; det fremgår også at de fleste raser – unntatt den hvite – bør utslettes. Det samme bør alt fra Kongen via regjeringen, til Oljefondet og USA.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder