MAGER STØTTE: Partileder Knut Arild Hareide i KrF mener partiet bør vurdere å samarbeide med venstresiden. I en ny undersøkelse sier et klart flertall av de spurte KrF-velgerne at partiet tilhører høyresiden. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Måling: Sju av ti mener KrF hører hjemme på høyresiden

Over 70 prosent av norske velgere som har en mening om spørsmålet, sier at KrF tilhører høyresiden i norsk politikk, ifølge en ny TV 2-måling.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kun litt over 29 prosent av dem med en mening om spørsmålet svarer at partiet tilhører venstresiden i norsk politikk, viser utspørringen Kantar TNS har gjort på vegne av TV 2.

les også

Lysbakken vil forhandle: KrF og SV ikke så ulike

KrF-velgerne er enda tydeligere. Hele 86,7 prosent av dem som har en mening, sier at partiet hører hjemme på høyresiden, mens kun 13,3 prosent mener partiet tilhører venstresiden.

Partileder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Arbeiderpartiet og Sp med sikte på å danne regjering.

Nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad er blant flere som er uenige og mener partiet bør snakke med dagens regjeringspartier Høyre, Venstre og Frp.

Kantar TNS har gjort personlige telefonintervjuer med 973 stemmeberettigede i tidsrommet 24.–28. september i forbindelse med målingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder