Color Line: - Fyll er ikke noe problem hos oss

(VG Nett) Rederiet Color Line mener de har kontroll på sine ansatte, og kommer ikke til å gjøre noe spesielt etter avsløringen hos konkurrenten DFDS.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

STRENG KONTROLL: Informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen forandrer ingenting etter avsløringene hos konkurrenten DFDS. Han mener reglene hos Color Line allerede er strenge nok. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

- Vi har overhodet ikke behov for å gjøre noen innstramninger. Vi har nulltoleranse når det gjelder alkohol og narkotika, og det fungerer godt hos oss, forteller informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til VG Nett.

Strengere regler

Det norske rederiet har også langt strengere regler enn den danske konkurrenten. Hos DFDS selges det billig alkohol til ansatte som må holde seg innenfor en promillegrense på 0,4. Hos Color Line er promillegrensen null, så lenge mannskapet er ombord i båten. De ansatte må i tillegg holde seg unna alkohol åtte timer før de starter på jobb.

- Kunne avsløringene i DFDS ha skjedd hos dere?

- Så lenge det er mennesker tilstede, og disse går i sivil, så kan det selvsagt skje. Men vi har en avtale mellom oss og fagorganisasjonene. Dersom noen blir avslørt, så blir de oppsagt på flekken. Det finnes ingen unnskyldning i slike tilfeller, forklarer Mathisen.

Color Line nekter også de ansatte å ta med seg alkohol i land etter endt arbeidsøkt. Først den dagen du slutter i selskapet får du lov til handle såkalte «kvotevarer», og ta med deg taxfree-beholdningen hjem.

- Det er strengt, men sånn må det også være . Det handler om sikkerhetspersonell, påpeker Mathisen.

Sjokkavsløring

Ekstrabladet og dansk TV 2 avslørte søndag hvor ille forholdene er hos DFDS. PÅ ferjene arrangeres det jevnlig regelrette «fyllefester» på personalrommet som er utstyr med egen bar. En av de ansatte - som var med i branngruppen på skipet - var blant annet så full at han ikke kunne snakke rent.

- Denne avsløringen er lite heldig for bransjen, og vi skulle gjerne vært den foruten. Men DFDS er kjent som et seriøst selskap, og vi har tillit til at de rydder opp, sier Mathisen.

De to selskapene konkurrenter daglig om å frakte nordmenn til Danmark. DFDS-linjen fra Oslo går til København, mens Color Line seiler til Hirtshals.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder