PANTEMILLIONÆR: Torbjørn Oftedal (t.v), ble den 58. pantemillionæren i rekken. Assisterende butikksjef Tor Arne Svingen (t.h.) synes det er gledelig at en av butikkens kunder vant. Foto: Privat

Pantet for 28 kroner - vant én million: - Sparing kommer i siste rekke

Torbjørn Oftedal fra Kristiansand vant en million kroner i Pantelotteriet lørdag formiddag. – Vi vil bli kongene i nabolaget, sier den heldige vinneren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Torbjørn Oftedal (28) og faren Bjørn Gunnar Risa (61) skulle bare handle lunsj på Meny i Grim i Kristiansand. 28-åringen pantet flasker for 28 kroner og trykket som vanlig på lotteriknappen.

De tre første gangene Oftedal trykket på lotteriknappen fikk han 500 kroner i gevinst. I senere tid er det kun blitt småbeløp. Etter nesten seks års tørke, kunne han endelig glede seg over en gevinst igjen.

les også

Finnmarking vant nesten 200 millioner

– Jeg så alle nullene på skjermen og fikk helt sjokk. Jeg ble litt skjelven der jeg sto, og tenkte: «Ja vel», sier Oftedal.

Først ville han se om maskinen klikket helt, eller om den bare blinket litt som ved mindre gevinster. Da maskinens respons uteble, oppsøkte han faren som sto ved ferskvaredisken.

– Han måtte ta på seg brillene og kikke to-tre ganger, ler Oftedal.

les også

God lønn uten utdanning – slik får du det til

Pluss content

Det tok ikke lang tid før omtrent hele personalet samlet seg rundt dem og jublet på deres vegne.

Vannsklie, Vegas og ferie

Pengene kommer godt med. Oftedal har nettopp kjøpt nytt hus, uten å ha fått solgt det gamle.

les også

TV 2 og Norsk Tipping i navnestrid

– Vi skal være kjedelige og betale litt gjeld. Men vi skal kose oss litt også. Vi vil bli kongene i nabolaget i hagen og dro rett på Toys R Us og kjøpte vannsklier, vannslott og badeland-lignende greier, sier Oftedal.

Men den største drømmen er å reise til Las Vegas og følge VM i poker – om samboeren tillater det.

– Sparingen kommer i siste rekke. Vi har nok av tid til å spare i livet, sier sørlendingen.

KONGE I NABOLAGET: Oftedal har sammen med faren, Bjørn Gunnar Risa (t.h.), kjøpt inn vanneffekter for bli konge i nabolaget. På grunn av flyttingen har de ikke rukket å sette dem opp. Foto: Privat

Assisterende butikksjef ved Meny i Grim, Tor Arne Svingen (35) trodde først han ble lurt av skjult kamera da han hørte om milliongevinsten.

– Men da jeg så han som sto med lappen og skalv, skjønte jeg at det måtte være ekte, sier Svingen.

Den assisterende butikksjefen trykker selv på lotteriknappen hver gang han panter, men han har er ikke bitter over at det ikke var han som fikk gevinsten.

les også

Slik ble de app-millionærer: Tjente en årslønn på tre uker

Pluss content

– Det er utrolig gledelig og kjempegøy at en av våre kunder vant, sier han og forteller at praten resten av arbeidsdagen gikk i hva de selv skulle gjort med en million.

Siden starten i 2008 har 58 personer blitt pantemillionærer. I tillegg er det blitt delt ut flere millioner kroner i mindregevinster. Det opplyser Pantelotteriet på sine hjemmesider.

Pantelotteriet er eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen. 32,5 prosent av inntektene går til Røde Kors, 35 prosent går til premier og 22,75 prosent får til Pantelotteriet AS. Inntektene som går til Olav Thon Gruppen går hovedsakelig til drift av lotteriet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder