Krever Köhn avsatt

INNENRIKS

Bergen: Ivar Kristianslund, formann i Kristent Samlingsparti, har samlet nærmere 6.000 underskrifter med krav om at regjeringen straks avskjediger biskop Rosemarie Köhn og kapellan Siri Sunde.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:18

Det er holdningen til homofilt samliv som ligger bak kravet om avskjed av de to. I løpet av noen måneder i vår samlet Kristianslund inn underskriftene. Han regner med at Lilletun vil få økende problemer med grasrota i sitt eget parti dersom han ikke avskjediger Köhn og Sunde.


Kristent Samlingsparti ble dannet i fjor høst ved en sammenslåing av Samlingspartiet Ny Fremtid og Kristent Konservativt Parti. Fredag samles et tjuetalls utsendinger i Kautokeino til det første landsmøtet i partiet. Lederen, Ivar Kristianslund, har tidligere vært professor i statistikk ved BI, og arbeider nå som bonde i Greåker i Østfold.

Ved fylkestingsvalget i høst stiller partiet liste i Finnmark, Troms og Østfold. Ved kommunevalget deltar partiet i Oslo, Kautokeino i Finnmark, Storfjord i Troms og Fredrikstad, Sarpsborg, Eidsberg og Råde i Østfold.