ÅSTED: Krimteknikere utenfor boligen der 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble drept i Lenvik på Finnsnes i Troms.
ÅSTED: Krimteknikere utenfor boligen der 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble drept i Lenvik på Finnsnes i Troms. Foto: Stian Andre Lund Folkebladet

Finnsnes-drapet: Siktet kvinne (21) erkjenner å ha drept Gudrun (84)

Publisert: Oppdatert: 21.12.17 10:33
INNENRIKS

Kvinnen som er siktet for drapet på 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen har forklart seg om hendelsesforløpet og har erkjent de faktisk forhold.

– Jeg kan ikke gå i detalj, men det er riktig at hun har forklart seg om disse forholdene og at det ut ifra det som har skjedd ikke er tvil om at det er hun som har forårsaket Thomassens død, sier kvinnens forsvarer Ulf Egil Hansen til VG.

Onsdag ble kvinnen varetektsfengslet i åtte nye uker av Nord-Troms tingrett.

– Sakens alvorlighet tilsier at det er nødvendig, så det har ikke vi motsatt oss, under den forutsetning at hun får det helsetilbudet hun åpenbart trenger på sykehus. Her er det snakk om en ung kvinne som er åpenbart syk og har vært det i lang tid, sier Hansen.

21-åringen har ifølge forsvareren ikke blitt bedt om å ta stilling til straffskyld.

– Nettopp på grunn av hennes sykdomstilstand, så har ikke det vært en aktuell problemstilling, sier Hansen.

På sykehus

Kvinnen har siden drapet vært innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Politiet har tidligere uttalt at 21-åringen ikke tidligere skal ha vært i kontakt med helsevesenet.

– Vi vet ikke noe mer om dette per nå. I forbindelse med den prejudisielle observasjonen som skal gjennomføres vil det være aktuelt å undersøke eventuell tidligere kontakt med helsevesenet, sier politiadvokat Marie Lygre til VG.

Politiet om Finnsnes-drapet: Påført omfattende skader

Lygre sier hun ikke har skrevet noen ny begjæring ennå, men at politiet kommer til å be om fortsatt varetektsfengsling, men at brev- og besøkskontroll ikke lenger anses som nødvendig fra politiets side.

– Det er gjennomført tre avhør, det siste for en uke siden. Politiet har foreløpig ikke bedt om flere avhør, sier Hansen.

Kjente hverandre

Ifølge politiet var den siktede kvinnen og den drepte bekjente. Gudrun Thomassen var forfatter av alternative bøker og drev en healingvirksomhet.

– Kan hennes virke som healer ha vært årsaken til at avdøde og siktede kjente hverandre?

– Det kan vi ikke utelukke, men de bodde uansett nærme hverandre på et lite sted så det er naturlig at de kjente hverandre, sier Lygre.

Gudrun Thomassen ble funnet drept i sin egen bolig mandag 20. november i år. Drøye tre timer tidligere fikk politiet melding om at en ung kvinne bevæpnet med kniv hadde truet beboere i et hus i utkanten av Finnsnes. Før de kom frem hadde 21-åringen forsvunnet. Hun ble funnet og pågrepet i Thomassens bolig.

Denne artikkelen handler om