Forsvarer: Øygard vil fortsette kampen for sin uskyld

(VG Nett) Rune Øygards forsvarer sier de nå vil vurdere om de skal anke dommen.

Torsdag ble Øygard dømt til ett år og tre måneders fengsel for overgrep mot barn under 16 år.

Den tidligere ordføreren noterte mens lagmannen leste opp dommen, og ristet på hodet og smilte når han var uenig i det lagmannen leste.

Både han og aktor tok betenkningstid da de ble spurt om de ville anke dommen, men Øygards forsvarer sier det ikke er utenkelig at de vil komme til å anke dommen.

- Det må vi komme tilbake til, men det er absolutt aktuelt at vi vil komme til å gjøre det. Vi vil nå bruke de 14 dagene vi har fått i betekningstid til å ta stilling til det, og det er jo Rune Øygards avgjørelse om han vil gjøre det til slutt, sier forsvarer Martin Eiebakke til media utenfor salen etter at dommen falt.

- Hevder seg uskyldig domfelt

Han sier den tidligere ordføreren var skuffet av å bli kjent skyldig av lagretten forrige uke.

- Rune Øygard sier han vil fortsette kampen for sin uskyld, han hevder seg uskyldig domfelt for det punktet han har blitt dømt og vi vil nå sette oss ned for å vurdere mulighetene for å angripe denne avgjørelsen.

- Det betyr mer konkret at vi vil se på mulighetene for å anke mulighetene inn til Høyesterett. vi vil komme til å gjøre det.

Bistandsadvokat: For lav straff

Straffen lagmannsretten har kommet frem til, er over ett år mindre enn det aktor Thorbjørn Klundseter ba om da han holdt sin prosedyre forrige uke.

- Jeg synes det er for svak straffeutmåling her, jeg mener at han burde fått en høyere straff, sier bistandsadvokat Nina Hjortdal.

- Hvordan tok jenta dette?

- Det var nok litt skuffelse vedrørende denne dommen.

Hun sier at hun ikke er fornøyd med straffeutmålingen.

- Håper du at statsadvokaten anker?

- Ja, jeg gjør vel det.

Aktor Thorbjørn Klundseter sier de nå vil ta dommen til etterretning og vurdere om de skal anke eller ikke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder