PÅGREPET: En av de pågrepne føres ut til en ventende politibil etter en omfattende politiaksjon i Oslo lørdag kveld. Foto: VG

Ni menn pågrepet i stor politiaksjon

Politiet: Knyttes til gjengmiljø

I en omfattende politiaksjon lørdag kveld beslagla politiet et skytevåpen, ammunisjon og narkotika i en leilighet i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Store politistyrker pågrep i alt ni menn, som knyttes til et av hovedstadens gjengmiljøer, ifølge operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Aksjonen fant sted på Bislett i Oslo ved 23-tiden. En 23-åring, som karakteriseres som en kjenning av politiet, ble pågrepet utenfor leiligheten. Mannen var i besittelse av narkotika, og kan ifølge Belle knyttes til gjengmiljøet. Politiet bestemte seg derfor for å ta seg inn i leiligheten.

Der pågrep de ytterligere åtte menn som knyttes til det samme miljøet. I leiligheten beslagla politiet en pistol, ammunisjon og et parti narkotika.

Tungt utrustet politi med hunder deltok i aksjonen. Belle bekrefter at tilknytningen til gjengmiljøet er årsaken til at politiet valgte å gå til en så omfattende aksjon.

- Når vi finner gjengmedlemmer med våpen, så tar vi det svært alvorlig, sier Belle til VG.

De ni mennene er foreløpig siktet for besittelse av våpen og narkotika, og vil bli avhørt søndag. Det er uklart når de kan fremstilles for varetektsfengsling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder