Slik rundlurer veksle-svindlere betjeningen

Avslørt på overvåkningskamera

Innehaver: - Nesten som tryllekunst

En bensinstasjon og tre butikker i Telemark ble i løpet av få timer torsdag lurt av fingernemme svindlere.

Ola Mjaaland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den utspekulerte svindleren kommer tilsynelatende inn på bensinstasjonen kun for å kjøpe en brusflaske med kronestykker. Samtidig ønsker han å veksle en tusenlapp. Da starter lureriet.

- Mannen snakker dårlig norsk og engelsk, eller i alle fall utnytter han språkproblemer for å stresse ekspeditøren vår. Hun har ranskurs, skjønner at noe er galt og klarer å holde seg rolig. likevel er han så dyktig på sakene sine at han lurer oss, forteller Tor Arne Mælen til VG.

Fire svindlet

Han eier og driver Esso-stasjonen i Vrådal, som sammen med tre andre butikker ble lurt torsdag.

Esso i Vrådal, G-Sport og Bunnpris i Drangedal og Joker-butikken i Tørdal, ble mellom klokken 15 og 17 lurt for penger av en ung mann og en kvinne, ifølge rapportene fra innehaverne. Det skriver Telemarksavisa.

På Esso-stasjonen var det kun en mann.

- Tryllekunst

- Han lurte ekspeditøren ved å ville veksle mindre og mindre. Og for hver runde lurte han noe til seg i lommen. Det er nærmest som tryllekunst. Når vi teller opp i kassen finner vi ut at det mangler 700 kroner, sier Mælen.

Tiden fremover er typisk svindelsesong, advarer politiet.

Bruker stort sett sedler

- De bruker stort sett store sedler når de vil veksle. Det blir veldig mye rot når pengene går frem og tilbake til kassa, og det er viktig å være veldig bevisst på hvordan butikkansatte skal håndtere penger. Selv de beste ekspeditørene kan bli lurt av dette her, advarer han, og legger til at ekspeditørene ikke bør godta at pengene veksles fram og tilbake, sier Odd Skei Kostveit, sjef for politiets Operasjon Grenseløs, til ta.no.

Stasjonseier Mælen sier han ønsker å dele videoen for å advare andre innehavere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder