Dyretolk: - Katten Kjell lever, men er sliten

Matfar: - Tenker på Kjell hele tiden

INNENRIKS

DAGALI (VG) Dyretolk Anne Karin Bjørke hjalp torsdag kveld familien Halland i letingen etter den 16 år gamle hannkatten Kjell.

  • Heidi Østhus Erikssen
  • Wibeke Nord Haugland
  • Siri Eggen
Publisert:

Det er nå seks dager siden den svarte og hvite hannkatten skal ha blitt bortført på brutalt vis av to personer fra parkeringsplassen utenfor familiehotellet på Dagali.

En mann og en kvinne skal ha forsøkt å lokke hotellkatten til seg, før de tok ham med makt inn i bilen og kjørte av gårde.

Familien står fortsatt uten spor, og håpet om å få Kjell tilbake svinner hen.

- Vi håper selvsagt at han kommer til rette, men helt ærlig så har vi liten tro på det, sier matfar og hotelleier Ole Halland (72).

Tomt på hotellet

Han forteller at det er tomt på hotellet uten den gamle katten.

- Kjell var en veldig spesiell katt og vi savner han sårt. Han pleide å ligge her i resepsjonen, men nå er det bare en tom plass igjen, sier 72-åringen.

Har du sett Kjell? Tips VGs journalister her.

Torsdag kveld møtte VG den selverklærte dyretolken og healeren Anne Karin Bjørke på familiehotellet, sør for Geilo. Hun fikk se flere bilder av Kjell før hun deltok i en liten leteaksjon sammen med familien.

- Jeg føler at Kjell lever og vil hjem. Han er sliten og beveger seg ikke mye, og det tærer på at han har vært borte siden lørdag, sier dyretolken da hun ser bildet av den svarte og hvite skogskatten.

Bjørke forteller at hun har tolket og kommunisert med dyr siden hun var liten, men det var først som voksen at hun begynte med dyretolking og healing. Hun skal ha deltatt i flere suksessfulle leteaksjoner etter savnede dyr.

Problematisk kjøretur

Bjørke sier at hun kjenner på kroppen at Kjell er i nærheten, og bestemte seg for å kjøre samme rute som hun mener hannkatten kan ha blitt fraktet.

- Jeg føler at det er her Kjell har kjørt, for jeg får sånne frysninger nedover ryggen. Det er denne veien de har tatt ham.

Ifølge dyretolken var kjøreturen svært problematisk for Kjell.

- Han skrek og skrek, som om han forsøkte å rope om hjelp. Dette ville han ikke være med på, sier hun.

Bjørke tror at personene som bortførte Kjell kvittet seg med katten etter kort tid fordi han ble bilsyk.

Resultatløst søk

Cirka en mil unna hotellet stoppet hun bilen og startet letingen. Flere personer fra hotellfamilien deltok også i søket. De lette i en drøy time før det ble bestemt å avslutte. Kjell ble ikke funnet.

- Jeg er ikke skuffet for jeg får fortsatt inn at han lever, sier dyretolken.

Tilbake på hotellet får VG se rommet til Kjell, og matfar Ole Halland viser frem søsteren til den kidnappede katten, hotellkatten Pricilla.

- Pricilla er en trøst. Hun er en fin liten jente, men savnet er fortsatt stort, sier Halland.

Nå håper familien at de som bortførte Kjell bestemmer seg for å levere ham tilbake.

- Vi skal ikke bære nag til dem, så lenge vi får Kjell.

1 av 5BORTE: Katten Kjell er savnet fra Dagali Hotell. Vitner forteller at han ble kidnappet av to mennesker på lørdag morgen. Foto: PRIVAT

Her kan du lese mer om