Dette kan bli mulla Krekars nye bønnerom

Må melde seg for politiet tre ganger i uken

Imam: - Alle er velkomne

KYRKSÆTERØRA/OSLO (VG) Neste fredag ber mulla Krekar muligens sin bønn i dette rommet under ledelse av denne imamen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Oslo politidistrikt vedtok tirsdag at mulla Krekar pålegges å bo på Jarlen mottakssenter på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag fra og med førstkommende søndag. Da løslates Krekar fra Kongsvinger fengsel etter endt soning.

På Jarlen er det flere muslimske beboere, og hver fredag holder Imam Monir Nadi fredagsbønn. Da VG møtte ham tirsdag kveld viste han frem det vesle rommet som beboerne disponerer som bønnerom. I enden av rommet var det plassert ut et teppe vendt mot øst.

– På mottaket bor folk med mange ulike nasjonaliteter og ulike religioner sammen, forteller Nadi.

Han har gjennom media fått kjennskap til Krekar-saken, og forteller at han forstår at mullaen er en kontroversiell person politisk, men at han personlig ikke har problemer med det.

– Her praktiserer vi religionsfrihet og både vi muslimer og kristne har sine samlingssteder der alle er velkomne, forteller imamen til VG.

Enkelte fredager kommer det så mange til bønn at rommet blir fullt, og oppholdsrommet vegg i vegg også må tas i bruk.

Internett og aktiviteter

Asylmottaket som blir Krekars nye hjem ligger i kommunesenteret Kyrksæterøra, og er delvis desentralisert, noe som betyr at en del av beboerne bor sammen i større boenheter, mens noen bor i leiligheter.

Tidligere langrennsstjerne:– Vi skal ta Krekar godt imot

– Vi har både enkeltrom og rom som to eller tre personer deler på. Stor sett deler alle beboerne her bad og kjøkken, sier mottaksleder på Jarlen Herbjørn Jenssen til VG.

Ifølge Jenssen har alle beboerne tilgang til internett og han forteller at Jarlen er et mottak med mye aktivitet blant beboerne.

– Vi er heldige og har veldig aktive beboere og dessuten et lokalsamfunn som er vant til oss. Asylmottaket har vært her i 16 år. Det blir organisert en god del aktiviteter på mottaket. Samtidig har vi en aktiv kulturskole og et dyktig idrettslag som i mange sammenhenger involverer våre beboere, sier Jenssen.

Ifølge Oslo-politiets vedtak må Krekar til enhver tid oppholde seg innenfor kommunenes grenser. Han må også belage seg på hyppige besøk hos Hemne og Snillfjord lensmannskontor, som ligger på Kyrksæterøra. Ifølge Oslo-politiets vedtak må han melde seg for lokalt politi tre dager i uken.

Krekars advokat Brynjar Meling har varslet at han vil vedtaket til retten, og han mener tvangsflyttingen eren krenkelse av Krekars familieliv.

– Det er sikkert hyggelige mennesker der og et greit sted å være, men for mulla Krekar er ikke det et sted som kan aksepteres, uttalte Meling til VG tidligere tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder