REAGERER: Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal sammen med den unge jenta. Bildet er sett og godkjent for publisering av Hjortdal. Foto: Geir Olsen

- Upassende kontakt var ikke jentas ansvar

LILLEHAMMER (VG Nett) Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal reagerer sterkt på at Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) skylder på et barn.

Artikkelen er over syv år gammel

Øygard har i første del av sin forklaring gjort det klart at han angrer på noe av kontakten han har hatt med jenta.

Han vedgår at kontakten på Skype var noe han burde ha holdt seg for god for, og at den var upassende. Samtidig har han hevdet at det var jenta som startet den seksualiserte tonen i kontakten mellom de to.

Jentas bistandsadvokat er krystallklar på at ikke noe av dette var jentas ansvar.

- En 13-14-15 år gammel jente skal ikke være ansvarlig for upassende kontakt med en mann på over 50 år, sier Braathen Hjortdal til VG.

Jenta har sittet forholdsvis rolig, men har notert på lapper gjennom deler av Øygards forklaring.

- Jeg tror hun syns mye av dette er tull. Hun har hørt det fra ham før, og vi har gått gjennom dette, sier bistandsadvokaten

Øygard brukte mye tid på svært personlige forhold knyttet til den fornærmede 16-åringens familie. Selv har hun gitt en annen versjon av de forhold som ordføreren peker på.

- Men hun reagerer på måten familien hennes blir fremstilt på av Øygard på, og syns det er feil, sier Braathen Hjortdal.

For de som var tilstede i retten var det også tydelig at 16-åringen syntes det var vanskelig når ordføreren omtalte familien hennes på en svært negativ måte.

- Dette er krenkende for henne, påpeker bistandsadvokaten.

Braathen Hjortdal reagerer også på at Øygard får «holde et foredrag» i retten.

- Man skal ikke lese opp et manuskript i retten, man skal fortelle, sier hun - men påpeker at dette er det dommeren som styrer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder