TETT TÅKE: To personer mistet livet etter en kjedekollisjon på E18 ved Kopstad i Vestfold fredag morgen. Foto:,NTB scanpix

To personer bekreftet omkommet etter ulykke på E18

To personer mistet livet etter at flere biler kolliderte på E18 ved Kopstad i Vestfold. To andre personer kom uskadet fra ulykken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politiet fikk melding om ulykken klokken 05.51 fredag morgen.

En alvorlig skadet person ble sendt i ambulanse i retning Ullevål og ble møtt av luftambulanse ved Holmestrand. Kort tid etter ble pasienten bekreftet omkommet. Pårørende er ikke varslet.

På grunn av tåken i området kunne ikke luftambulanse lande ved ulykkesstedet.

– Vi vet så langt ikke hva som er årsaken til ulykken. Da vi kom til stedet fant vi en bil på taket i grøfta og en annen bil sto i brann, sier Kjetil Inndal, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, til VG ved 07.15-tiden.

En stund var det uklart om det var tre eller fire biler som hadde kollidert. Ved 08-tiden skriver NTB at politiet har fått kontroll over situasjonen, og opplyser at totalt tre biler og fire personer var involert i selve ulykken.

To av personene er erklært døde og de to andre har ingen fysiske skader.

En fjerde bil var også på stedet med punkterte dekk, men hadde ikke noe med selve ulykken å gjøre.

Totalvrak

UTBRENT: En av bilene som var involvert i ulykken sto i full fyr da nødetatene kom til stedet. En annen bil lå på taket. Foto:Brannvesenet,

– Det ser svært stygt ut. Alle bilene er totalvrak, og en av dem er helt utbrent. Det ligger masse bildeler i veien og det er fullt med ambulanser og politibiler, forteller journalist Asle Rowe i Tønsbergs Blad, som er på ulykkesstedet fredag morgen.

Politiet opplyser om at det er svært tett tåke i området og oppfordrer bilister til å være ekstra oppmerksomme i morgenrushet.

– Situasjonen er fortsatt veldig uoversiktlig. Vi arbeider nå med å samle vitneopplysninger, sier Inndal.

Det kom først meldinger om at en bil hadde krasjet inn i den ene brannbilen som var på stedet. Dette ble senere avkreftet av brannvesenet.

Redusert fremkommelighet på E18

Ulykken skjedde på E18 i nordgående retning, ved avkjøringen i Kopstadkrysset i Vestfold.

Trafikken på E18 blir i en periode berørt av ulykken. Det er nedsatt hastighet og redusert fremkommelighet på strekningen. Politiet sluser trafikken ut av E18 og inn igjen etter Kopstadkrysset.

Kriminalteknikere fra politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe er på stedet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder