HARDT UT MOT STØRE: Venstres innvandringspolitiske talsmann André N. Skjelstad. Foto:Alf Ove Hansen,NTB scanpix

Venstre beskylder Støre for å være feig i asylpolitikken

Venstre legger fram dato for asylmøte uken før de spiste vafler med Ap

Venstre gir seg ikke i asylkrangelen med Arbeiderpartiet. Venstres innvandringspolitiske talsmann mener Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært feig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Onsdag brøt det ut en heftig asylkrangel mellom Jonas Gahr Støre og Venstre-leder Trine Skei Grande om hva som egentlig ble sagt om asylbarna da de to partilederne møttes og spiste vafler før påske.

Venstre har hevdet at de forsøkte å bli enige med Ap om den endelige asylavtalen, før de gikk til regjeringen, noe Ap har avvist.

Bakgrunn:Asylbarna: Slik fikk noen drømmen knust og andre en ny sjanse

Den fremstillingen som ble gitt kjenner jeg meg ikke igjen i. Trine Skei Grande var på vafler hos meg i en time før påske, og det kom aldri opp. Vi kan ikke drive den type forhandling gjennom mediene, sa Støre.

Bakgrunnen var at Venstre-lederen hadde gått rett i strupen på Støre under sitt eget landsmøte. Venstre-lederen fulgte opp med følgende kommentar:

– I dette møtet med vaflene, så refererte jeg til flere saker der vi var skuffet over at Ap ikke ville stå sammen med Venstre, deriblant asylbarna. Men på det tidspunktet hadde allerede Ap brutalt avvist oss, sier Grande.Nå legger partiet fram følgende datoer for møter de hadde med Ap: Først med avtroppende nestleder Helga Pedersen og deretter med innvandringspolitisk talsmann Eirik Sivertsen 19. mars. Vaffelmøtet fant sted 26. mars.

På møtene møtte innvandringspolitisk talsmann Andre N. Skjelstad for VG.

– Både Støre, Helga Pedersen og innvandringspolitisk talsmann Sivertsen har med andre ord hatt all mulighet til å snu om asylbarna og gi Venstre støtte inn i forhandlingene, men Ap har verken valgt å ta initiativ overfor Venstre eller grepet muligheten når Venstre har tatt initiativ overfor Ap og bedt om støtte fra Ap om asylbarna, sier Skjelstad til VG.

– Jeg håper og tror Ap-landsmøtet nå vil korrigere den kompromissløse linjen Arbeiderpartiet har ført overfor asylbarn, en asylbarnfiendtlig linje som Støre stilltiende har videreført etter Stoltenberg.

– Jeg er helt enig med SVs Snorre Valen at Støres opportunisme i asylbarn-saken er det feigeste jeg har sett i norsk politikk. Ap-delegatene har all mulighet til å gi Ap-ledelsen klar beskjed om en ny, tydelige, mer liberal og mer human linje overfor asylbarn, sier Skjelstad.

LES OGSÅ: Mener Venstre og KrF ble lurt om asylbarna

Ap-leder Støre understreker at partiet støtter den nye forskriften for asylbarna, og at det kun er versjonen om at Ap avviste et konkret forslag han reagerer på:

– Det lå et forslag i komiteen fra SV om å hente asylbarna hjem, og alle partiene var enige om å vente til etter påske. Så forhandlet KrF og Venstre med regjeringen, i det skjulte, og måtte godta innstramminger fra Frp.

Støre har varslet at det vil bli en ny kurs i asyl- og innvandringspolitikken under hans tale på landsmøtet, slik både AUF har krevd og venstresidens tankesmie Agenda har bedt om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder