BRA I BARNEHAGEN: Arnt Vegar Fossumstuen Juliussen (38) og Rosana Prezotto (29) kan ikke tenke seg noen bedre barnehage for datteren Amanda (4) enn Kværnerdalen, en av landets største basebarnehager, i Oslo.

- Vi er fornøyde med barnehagen!

Amanda (4) stortrives i en av landets største basebarnehager - til tross for at barnehagen mangler tilsynsrapporter.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det beste med å gå i barnehagen er å leke og være på tur, sier Amanda Prezotto Juliussen (4) idet hun spaserer ut porten i Kværnerdalen barnehage i Oslo.

De to siste årene har dette vært hennes andre hjem, og foreldrene Arnt Vegar Fossumstuen Juliussen (38) og Rosana Prezotto (29) er ikke i tvil: Datteren stortrives!

- Vi føler oss trygge på at hun blir både sett og passet på, samtidig som de ansatte er flinke til å holde oss oppdaterte. Det er god pedagogisk oppfølging, og vi ser tydelig en positiv utvikling hvor hun stadig lærer noe nytt, sier pappa Fossumstuen Juliussen.

- Fortjener ros

Som småbarnsfar har han med fulgt med på VGs barnehagegransking, som blant annet viser at rundt halvparten av landets barnehager har vært drevet uten tilsyn de tre siste årene.

Han er én av over 3000 VG-lesere som har delt sine erfaringer i barnehagebasen.

- Muligheten til å lese om andres erfaringer er veldig nyttig for alle som skal søke barnehageplass, eller er usikker på kvaliteten i sin egen barnehage. Derfor hadde jeg også lyst til å dele min erfaring. I tillegg mener jeg de ansatte i Kværnerdalen barnehage fortjener ros fordi de gjør en god og viktig jobb, sier han, før han understreker:

- Og vi er kjempefornøyde!

Viktig å granske

Kværnerdalen er blant barnehagene som ikke har tilsynsrapporter tilgjengelig i barnehagebasen, men det endrer ikke Fossumstuen Juliussen positive oppfatning.

Han beskriver imidlertid flere av lovbruddene som er avdekket i andre barnehager som «skremmende».

- Sånn skal det ikke være for barna våre. Derfor er det veldig bra at det kommer frem i lyset, både gjennom offentlige rapporter og foreldres egne erfaringer. Samtidig er det viktig at vi ikke tar alle under en kam, men også roser de som fortjener det, sier 38-åringen.

LES OGSÅ: Ingrid (4) kom aldri hjem fra barnehagen

Han viser til at barnehagen er en viktig del av barnets utvikling, enten det gjelder lek, regning, eller respekt for andre mennesker.

- Må føle oss trygge

- Som barn er det mye man skal lære, og desto tidligere man lærer, desto bedre rustet er man til ferden videre i livet. God kvalitet i barnehagen er derfor helt avgjørende, sier han.

Han beskriver god sikkerhet, pedagogisk oppfølging og ledere som tar foreldre på alvor, som tre helt sentrale ingredienser for en god barnehage.

- Foreldre må føle seg trygge når de leverer barna om morgenen. Barna er tross alt det kjæreste vi har, sier 38-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder