ULYKKE: Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge fem-åringen lå under vann før han ble reddet. Foto: Jon Holmlimo

5-åring funnet bevisstløs i svømmehallen

Tilstanden «meget alvorlig» og stabil tirsdag

(VG Nett) En fem år gammel gutt ble sendt med luftambulanse til sykehus etter at han ble funnet bevisstløs på bassengbunnen i Verdal svømmehall mandag kveld.

Arild Færaas
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det var i forbindelse med en familietilstelning i regi Verdal svømmeklubb at ulykken skjedde litt før klokka 19 mandag kveld. Rundt 25 barn og voksne var i hallen.

Ifølge Trønder-Avisa ble gutten funnet på bunnen av bassenget av et annet barn. St. Olavs Hospital opplyser natt til tirsdag at tilstanden er meget alvorlig, men stabil.

- Det var et barn som var ute og svømte som så gutten liggende på bunn. Da hoppet instruktøren uti og fraktet ham til land. Gutten var livløs og instruktøren begynte med en gang hjerte- og lungeredning, forteller bademester i hallen Leif Åge Rindsem til VG Nett.

Gutten skal ifølge bademester Rindsem da ha begynt å puste igjen.

Det var fire badevakter i hallen, hvorav to var ved bassenget.

Femåringen ble sendt med ambulansehelikopter til Trondheim klokka 20.

- Uklar årsak
Rindsem sier at de ansatte i svømmehallen har snakket om hendelsen siden ambulansen dro:

- Vi har diskutert årsaken, men har ikke kommet fram til noe. Men gutten kan ikke ha ligget der lenge, fordi det var personer som svømte over bare kort tid før han ble funnet, fortsetter Rindsem.

- Skal ikke skje
Han legger til at slikt som skjedde mandag kveld ikke skal skje:

- Akkurat i den fasen det skjedde var det oppbrudd i svømmehallen. Men du skal jo være skjerpet hele tida, og slikt skal ikke skje, gjentar Rindsem.

Kriseteam kalt inn

Harald Morten Steen, leder av Verdal svømmeklubb, sier til VG Nett at kriseteamet i kommunen er satt inn for å ta vare på både foreldre, barn og barnehagen som femåringen går i.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder