SLITER PÅ MÅLINGENE: Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Yngve Brox (til høyre), sliter kraftig i motbakke på VGs Trondheim-måling. To og en halv uke før kommunevalget er Trondheim-partiet nede på tjuetallet i oppslutning. Her sammen med Per-Kristian Foss under valgkampen i 2009. Foto: Thor Nielsen

Høyre-krise i Trondheim: Stuper på VG-måling

TRONDHEIM (VG Nett) Høyres ordførerkandidat Yngve Brox (41): - Jeg har ikke en sjanse i havet, om dette blir valgresultatet.

Artikkelen er over åtte år gammel

På InFacts måling for VG, får Trondheim Høyre en oppslutning på 20 prosent. Det er opp fra Høyres katastrofevalg i byen i 2007, men fortsatt ikke godt nok dersom Brox skal ha håp om å bli ordfører.

Få valgnyhetene rett på din Facebook her!

- Dette er en utrolig dårlig måling for oss. Isolert sett må vi opp i 25 prosent om vi skal være fornøyd, sier Brox til VG.

På målinger publisert før 22. juli i Adresseavisen, fikk Høyre en oppslutning på nær 29 prosent. Det er fortsatt langt unna Høyres rekordvalget i 1995 da Høyre fikk en oppslutning på 40,3 prosent i Trondheim.

Det er nær den samme oppslutningen som Ap nå får på InFacts måling for VG.

På VGs måling er Ap dobbelt så store som Høyre i Trondheim. Blir målingen valgresultatet, er Ap i mandater like store som hele den borgerlige siden til sammen.

Artikkelen fortsetter under grafikken

Dermed ligger det nå ikke an til et maktskifte i Trondheim.
På spørsmål om hvem innbyggerne i trønderhovedstaden vil ha som ordfører, svarer kun 24 prosent at de ønsker Brox.

Nær en av to spurte i Trondheim, 46 prosent, sier de vil ha Ottervik også i en tredje periode.

Hva må fikses der du bor? SI FRA PÅ VG NETT!

- Jeg blir ydmyk av å få en slik tillitserklæring, sier Rita Ottervik (44) til VG.

Partiet som har varaordfører Knut Fagerbakke, SV, går tilbake nær to prosent på VGs måling.

Kun ni prosent av de spurte, sier de ønsker Frps Kristian Dahlberg Hauge som ordfører. 21 prosent sier de ikke vet hvem de ønsker som ordfører i Trondheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder