STENGER: Elevene ved Grünerløkka barneskole skal ikke på skolen fredag etter en bombetrussel mot skolen. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Bombetrussel mot barneskole i Oslo

GRÜNERLØKKA (VG) Barneskolen holder stengt fredag etter at det har kommet en bombetrussel mot skolen. Politiet tror ikke trusselen er reell.

  • Cathrine Ekehaug
  • Astrid Eline Øksnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta det på alvor, sier rektor Ellen Lühr til VG.

Mandag ble skolen orientert om at en anonym avsender hadde skrevet på Instagram at skolen skulle sprenges fredag. Skolen meldte fra til Utdanningsetaten og politiet.

– Politiet har hatt en gruppe som har jobbet med å prøve å finne IP-adressen. Det har de foreløpig ikke klart, men vi regner med at det kommer. I dag vurderte utdanningsetaten at vi skal holde stengt i morgen, sier Lühr.

Rektoren har ingen formening om sannsynligheten for at noe kommer til å skje.

– Politiet sier det kommer mange slike anonyme meldinger, og at få er reelle. Men 500 barn har fått vite at skolen har fått en bombetrussel, og det er alvorlig for dem, sier rektoren.

Rektor ved Grünerløkka barneskole, Ellen Lühr, forteller at de tar bombetrusselen mot skolen på alvor. Foto: Astrid Eline Øksnes , VG

Skolen sendte torsdag ut en sms til foresatte om at skolen vil holde stengt fredag. Istedenfor blir det uteskole frem til klokken 13. I meldingen informerer skolen også om at politiet vurderer at det er lite sannsynlig at trusselen blir iverksatt.

Les også: Skoler i Oslo får varslingssystem mot terror og skoleangrep

Det bekrefter politiet i Oslo. På Twitter opplyser de at de etterforsker trusselen mot skolen, men at de vurderer den som uspesifikk.

– Det vil si at det er såpass lite substans i den, at politiet velger å ikke gjøre noen operative tiltak. Men trusselen blir etterforsket på vanlig måte, fordi det er straffbart å komme med trusler, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder