FACEBOOK: Dette innlegget delte Iftikhar Mahmood på sin facebookprofil i forrige uke. Foto: Skjermdump / Facebook

Høyre-politiker tar selvkritikk etter å ha delt antisemittisk blogg

Først valgte Iftikhar Mahmood å trekke seg fra politikken. Nå har han møtt Israels ambassadør til Norge og tatt et oppgjør med sin egen uttrykksmåte.

  • Caroline Isabell Ørvik

Artikkelen er over tre år gammel

Høyre-politiker og forstander i Søndre Nordstrand muslimske senter, Iftikhar Mahmood, la i forrige uke ut en lenke på sin Facebook-profil som indikerte at det var Israel som sto bak terrorangrepet i Nice.

Nettsiden han delte går under navnet The Ugly Truth, og omtaler innholdet sitt som «intelligent antisemittisme for tenkende hedninger».

– Jeg gjorde en veldig dårlig bakgrunnssjekk, og det var fullstendig feil av meg å legge ut det innlegget, sa Mahmood da VG tok kontakt med han angående facebookinnlegget.

Les også: Høyre-politiker lenket til antisemittisk blogg

I kjølvannet av saken mottok Mahmood hard kritikk fra eget parti, og valgte å trekke seg fra partiet.

– Tar selvkritikk

I går publiserte han det han selv kaller et åpent brev til sine jødiske venner på sin facebookprofil.

– Det var viktig for meg å poengtere at mine holdninger aldri har vært antisemittiske, men at intensjonen har vært å være kritisk til deler av staten Israels politikk i forhold til sine naboer. Jeg tar selvkritikk på at noen av artiklene er konspiratoriske og har ulik kvalitetsgrad. Heretter blir det mer faktabasert, sier Mahmood til VG.

Videre opplyser Mahmood at han har vært i møte med Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, og at han i dette møtet lærte mye om interne forhold i Israel.

«Det skal være helt klart at jeg tar fullstendig avstand fra enhver form for hatideologi enten det være seg rasisme, antisemittisme eller islamofobi. Men jeg har også tatt et oppgjør med min måte å uttrykke meg på og hvilke kilder jeg bruker», skriver han i innlegget.

Trakk seg

Oslo-leder Nikolai Astrup skrev i forrige uke på Høyres hjemmesider at Mahmood ved flere anledninger har publisert lenker og bilder som er sterkt konspiratoriske og antisemittiske.

– Bloggen det er lenket til representerer helt forkastelige holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og menneskesyn. Saken vil bli håndtert internt, skrev Astrup i en sms til VG.

Les også: Høyre-politiker trekker seg etter å ha delt antisemittisk blogg

Mahmood sier at han ble sjokkert og lei seg da saken fikk oppmerksomhet i media.

– Partiet sa at jeg kunne si ifra meg alle vervene, men etter å ha tatt en runde med meg selv valgte jeg å trekke meg fra partiet i sin helhet. Det er kanskje det beste for både meg og partiet. Jeg har noen kjernesaker på lokalt plan, og utdanning som Høyre støtter, men nasjonalt er jeg kanskje mer enig med andre partier, sier han.

I facebookinnlegget skriver Mahmood også at det var traumatisk for ham å bli koblet til antisemittisme, fordi han aldri bevisst har støttet slike holdninger.

Det aktuelle innlegget ble slettet fra Mahmoods facebookprofil kort tid etter at VG tok kontakt med ham i forrige uke.

Mer om

  1. Høyre (H)
  2. Oslo

Flere artikler

  1. Høyre-politiker trekker seg etter å ha delt antisemittisk blogg

  2. Høyre-politiker lenket til antisemittisk blogg

  3. Amundsen hardt ut mot Krystallnatten-markering – får kraftig kritikk av leder

  4. Trumps nye venner

  5. Lokalpolitiker ønsket ikke heise regnbueflagget – partiet tar avstand fra uttalelsene i lokalavisen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder