VISUALISERING: Bildet illustrerer 5500 brukernavn som politiet knytter til samtaler og bildedeling i dataprogram. Samtalene og biidedelingen er relatert til overgrep mot barn og seksuelle framstillinger av barn. Flesteparten av brukernavnene er norske brukere. Politiet jobber nå med å identifisere dem. Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet NTB scanpix

Dark Room: 24-åring dømt til tre år og åtte måneders fengsel

Saken som startet bergenspolitiets Dark Room-operasjon er nå pådømt i Bergen tingrett.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den 24 år gamle mannen var tiltalt for flere tilfeller av seksuell omgang med personer under 16 år og besittelse av overgrepsbilder som viste seksuelle fremstillinger av barn.

I dag falt dom i Bergen tingrett. 24-åringen er dømt til tre år og åtte måneders fengsel. Retten fant det bevist at han hadde forgrepet seg på fire jenter under 16 år.

VG-spesial: Nedlasterne

I retten forklarte han at han hadde hatt seksualisert chat med rundt 800 personer, hvorav 20-30 kunne være under 16 år. Politiet fant 2270 ulovlige bilder, 180 ulovlige filmer og 1568 ulovlige filmer i beslagene mot 24-åringen.

Materialet inneholdt overgrep mot barn helt ned i to-årsalderen. I tillegg har 24-åringen chattet med en rekke andre brukere over internett om å begå overgrep mot barn, i tillegg til at han har delt materiale med noen av disse for å få nytt overgrepsmateriale tilbake.

Etterforskningen mot 24-åringen var saken som startet Vest politidistrikts store satsning mot barneovergripere, kalt «Dark Room».

Saken mot 24-åringen ble anmeldt til politiet i september i fjor av moren til 14 år gammel jente. Under etterforskningen mot 24-åringen så politiet konturene av et nettverk av menn som delte overgrepsmateriale.

Da politiet holdt pressekonferanse tidligere november var 51 mulige gjerningspersoner identifisert av politiet, sammen med ofre i innland og utland.

I etterkant har saken vokst da en rekke andre politidistrikt avdekker nye navn og mulige overgripere gjennom sakene de har fått oversendt fra Vest politidistrikt.

Saken vokser på Romerike: 34 nye navn avdekket

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder