NY STATSRÅD: Onsdag blir Frps Solveig Horne trolig presentert som ny barne- og likestillingsminister. Her er hun utenfor Stortinget under overrekkelsen av «En alvorlig stor melding» Stortinget i juni. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX/SKJERMDUMP
NY STATSRÅD: Onsdag blir Frps Solveig Horne trolig presentert som ny barne- og likestillingsminister. Her er hun utenfor Stortinget under overrekkelsen av «En alvorlig stor melding» Stortinget i juni. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX/SKJERMDUMP

Ny statsråd for likestilling twitret i 2010: «Er det helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?»

INNENRIKS

I 2010 twitret kvinnen som sannsynligvis er den nye statsråden for likestilling, Solveig Horne (Frp): «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?».

Publisert: Oppdatert: 16.10.13 09:20

Den over tre år gamle meldingen har gått som en farsott på sosiale medier etter at det tirsdag ble kjent at Horne trolig blir statsråd med ansvar for likestilling i den nye regjeringen.

SVs Snorre Valen er blant dem som reagerer sterkt på Twitter-meldingen.

- Jeg synes spørsmålet er ganske tendensiøst. Det er et spørsmål av typen man pleier å stille dersom man synes det er ugreit selv, sier Valen, og legger til at det foreløpig er uklart hva Horne mente.

Viser til artikkel

VG sendte tirsdag kveld en e-post til Horne med spørsmål om Twitter-meldingen, som ble publisert 6. mai 2010. Horne svarer ved å vise til en Vårt Land-artikkel fra samme dag med overskriften «Vil gi barna homo-eventyr».

- Her er artikkelen jeg stilte et spørsmål om. Hvis du vil ha flere svar så får du det i morgen, skriver Horne i e-posten.

Den tre år gamle artikkelen i Vårt Land dreier seg om at regjeringen ber barnehagene ta i bruk eventyrbøker som gjenspeiler det seksuelle mangfoldet. Som eksempel trekkes det frem bildebøker der prinser forelsker seg i prinser.

Sterke reaksjoner

Tirsdag kveld trendet hashtagen «homoeventyr» på Twitter.

- Ser ut som vi må revitalisere #homokampen også hvis statsråd-spekulasjonen slår til!, skriver AUF-leder Eskil Pedersen.

Solveig Horne kommer fra Haugesund og har møtt fast på Stortinget i åtte år. I forrige stortingsperiode var hun nestleder i familie- og kulturkomiteen.

Ifølge Aftenposten er hun blant statsrådene Erna Solberg vil presentere klokken 10 onsdag. Her er de 18 som sannsynligvis vil komme ut på Slottsplassen sammen med Høyre-lederen.

PS!

Det er ikke klart om Hornes departement blir hetende det samme som i dag: Barne-, likestillings - og inkluderingsdepartementet.

lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn? http://bit.ly/aQiGW3 — Solveig Horne (@SolveigHorne) May 6, 2010

Er gjerne med på å skape flere #homoeventyr selv:) Ser ut som vi må revitalisere #homokampen også hvis statsråd-spekulasjonen slår til! — Eskil Pedersen (@eskilpedersen) October 15, 2013

Her kan du lese mer om