PASS OPP! Det iøyenfallende bildet av seddelbunken sprer seg raskt, men det er ikke norsk tipping som står bak.
PASS OPP! Det iøyenfallende bildet av seddelbunken sprer seg raskt, men det er ikke norsk tipping som står bak. Foto: Skjermdump / Facebook

Tusenvis blir lurt av denne tippesvindelen

INNENRIKS

Svindlerne fikk delt bildet 14.000 ganger på bare tre timer.

Publisert: Oppdatert: 04.10.16 14:09

«Vi vil gjerne gjøre noe vilt for en av dere, så nå har du den unike muligheten til å vinne hele 20 000.00 skattefrie kr, de neste 60 måneder.»

Slik lyder en Facebook-post merket med Norsk Tippings logo som sprer seg i et høyt tempo på Facebook mandag ettermiddag.

Klønete språk

På de tre timene siden den ble publisert har den fått 17.000 reaksjoner, 14.000 delinger og 15 000 kommentarer.

På et litt klønete språk forklarer Facebook-kontoen «Norsk Tipping NO» reglene i konkuransen. De er enkle, og tilsynelatende konstruert for stor spredning:

«Kommenter «Penger» i kommentarfeltet eller tag to venner, som også får sjansen til å vinne.»

Les også: Pass det for falske «VG»-artikler

Norsk tipping varslet

Det ekte Norsk Tipping står ikke bak denne posten, og utlyser ikke pengespill på sidene sine på denne måten, sier sikkerhetssjef Trond Laupstad til VG. På kort tid har selskapet fått flere varsler om den frekke svindelen.

– Nå forsøker vi å få kontakt med Facebook. Erfaringsmessig sletter de dette ganske raskt, sier Laupstad.

Norsk Tipping ble også forsøkt svindlet i november i fjor.

Denne kontoen har utført samme svindel én gang tidligere for et par måneder siden. Norsk Tipping har fremdeles ikke fått klarhet i hva hensikten er med å få dette bildet spredd.

Lokker med iPhone

I en post i kommentarfeltet lokker kontoen bak svindelen med at de gir hundre mennesker muligheten til å kjøpe en iPhone 7 til fem kroner, dersom de følger en lenke som leder til en ukjent adresse.

Trodde hun skulle besvime: Ni-barnsmor ble lottomillioner

– Det er nok her de forsøker å tjene penger. Vi har heldigvis ikke hørt fra noen av våre kunder som har fått problemer på grunn av dette, men vi håper Facebook tar grep raskt, sier Laupstad.

Her kan du lese mer om