Skuespiller tiltalt i «Onkel Skrue»-saken

En kvinnelig skuespiller i 60-årene er tiltalt for grovt heleri av 4,4 millioner kroner. Hun er tiltalt i samme sak som heleritiltalte Imran Saber, bedre kjent som «Onkel Skrue».

Artikkelen er over fire år gammel

Den tiltalte kvinnen står oppført som eier av flere eiendommer i Oslo som politiet mener er kjøpt av penger som stammer fra kriminell virksomhet, skriver Nettavisen.

– I perioden fra 1995 til 2009, hovedsakelig i østlandsområdet, disponerte hun midler til en samlet verdi av minst 4,4 millioner kroner, til tross for at midlene var utbytte av straffbare handlinger, heter det i tiltalen.

Les også:Politiet mener kjent kriminell ville drepe «Onkel Skrue»

– Det er blitt gjennomført analyser av økonomien til de tiltalte som går på lovlig tilgang til midler, og hva de har av forbruk. Det er det som er grunnlaget for tiltalen, sier politiadvokat i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Asmund Riegels.

Les også: «Onkel Skrue» fikk 725.000 i erstatning fra Oslo kommune

Politiet har beslaglagt biler, dyre klokker og smykker i den omfattende helerisaken.

– Jeg ønsker ikke å knytte de ulike beslagene opp mot enkeltpersoner, men det er gjort store beslag i saken, forteller Riegels.

Les også: Her er «Onkel Skrues» nettverk

Øvre strafferamme for grovt heleri er seks års fengsel.

– Min klient nekter straffskyld. Hun har ikke gjort noe galt, og hun burde aldri vært tiltalt i denne saken, sier kvinnens forsvarer Ole Petter Drevland.

Les også: «Onkel Skrue» tiltalt for grovt heleri:Taus om påståtte drapsplaner mot seg

Etter planen skal den tiltalte kvinnen forklare seg for retten på mandag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder